Yoogaia: Nettijoogastudio tuo joogan joka kotiin

Joogaohjaaja Heidi Poon istuu risti-istunnassa joogamatolla, vilkuttaa ja toivottaa tervetulleeksi Yin-joogatunnille Hong Kongissa.

"Jos teillä on kamera käytössä, laittakaa se päälle, jotta voin auttaa asanoissa", Poon sanoo englanniksi ja kiittää edellisen tunnin jälkeen lähetetyistä toiveista.

Heidi Poon on yksi suomalaisen startupin Yoogaian ohjaajista. Yritys tarjoaa verkon välityksellä kymmeniä ohjattuja treenejä viidentoista minuutin taukojoogasta, pilatekseen, lihaskuntotunteihin ja meditaatioon. Kuukausimaksulla tunteja voi seurata reaaliaikaisesti tai myöhemmin nauhoitettuina.

"Yoogaian tunneilla kokemus on erilainen, rosoisempi ja aidompi kuin nauhoitetuissa joogatunneissa, joissa jokainen kohtaus ja otto on hiottu viimeisen päälle", Yoogaian CCO Piia Maaranen kuvailee.

"Meillä voi kokeilla eri ohjaajia ja lajeja rauhassa. Kynnys joogan aloittamiseen madaltuu."

Verkostot kasvun apuna

Maaranen aloitti Yoogaiassa puolitoista vuotta sitten. Silloin startupilla oli vain muutama joogaopettaja ja neljän hengen tiimi.

"Kasvaminen kansainvälisesti on ollut alusta asti tavoitteenamme. Suomi on ollut testilaboratorio. Heti kun pystyimme, avasimme studion Lontooseen ja sen jälkeen Hong Kongiin." Nykyään Yoogaialla on noin 50 000 käyttäjää 50 eri maassa.

Tekes rahoitti Yoogaian alkuvaihetta kasvun ja kansainvälistymisen suunnittelun rahoituksella.

"Rahoituksen avulla pohjustimme verkostojamme Lontoossa ja löysimme oikeita ihmisiä, ennen kuin avasimme studion", Piia Maaranen kertoo.

"Meillä on 20 joogaopettajaa Suomessa ja 30 opettajaa Englannissa. Verkosto on hyvin tärkeä, sillä heidän kauttaan tietoisuus Yoogaista leviää."

Seuraavaksi startup keskittyy Saksaan. Yritys on juuri alkanut tarjota suomen ja englanninkielisten tuntien ohjella livetunteja saksaksi. Hong Kongissa on puolestaan paljon länsimaisia ohjaajia Yhdysvaltain markkinaa varten.

Yrityksellä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet, joiden toteuttamiseksi se sai elokuussa lisäpotkun, kun Nokia Growth Partners, Inventure, SanomaVentures ja Point Nine Capital ilmoittivat sijoittavansa Yoogaiaan yhteensä 2,7 miljoonaa euroa.

Yoogaia valittiin hiljattain myös Tekesin Nuoret innovatiiviset yritykset -ohjelmaan, joka rahoittaa alle 5-vuotiaiden yritysten nopeaa kasvua. Samoihin aikoihin toimitusjohtaja Mikko Petäjä muutti perheensä kanssa Lontooseen.

"Kansainvälistyäkseen pitää lähteä myös fyysisesti pois Suomesta", Maaranen korostaa.

"Meille on tärkeää, että pystymme tuomaan ketterän, kaikkia osallistavan työkulttuurimme Lontooseen. Siitä ei voi luoda Suomesta käsin. Lisäksi Lontoossa on isoja kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ja sijoittajia."

Lisätietoja

CCO Piia Maaranen
piia.maaranen(at)yoogaia.com


Teksti: Eeva Landowski

Kuva: Yoogaia

Eeva Landowski