Visualizer: Visualisoija löysi kasvupolun hotelliketjuista

Vanha viisaus muistuttaa, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Siihen kiteytyy myös espoolaisen Visualizerin bisnesidea, joka iskee kipinää etenkin matkailun markkinoinnissa.

Entistä useampi matkalle mielivä valitsee kohteensa ja majoituksensa internetissä tarjolla olevien kuvien ja videoiden pohjalta. Mitä laadukkaamman mielikuvan ne antavat, sitä todennäköisemmin asiakkaan valinta osuu kyseiseen kohteeseen.

Tämä oivallettiin pari vuotta sitten myös Visualizerin perustajakolmikon ideariihessä. Lisäpontta Kimmo Kaitala, Joel Hakuli ja Markus Kauppinen saivat tablet-tietokoneiden suosion kasvusta.

"Ideaa on toki pyöritelty jo aiemmin, mutta vasta nyt teknologia ja asiakkaat ovat valmiita. Tällaista hotelli- ja matkasurffailua tehdään yhä enemmän mobiililaitteilla, mikä edellyttää riittävän tehokkaita päätelaitteita ja toimivia yhteyksiä", muistuttaa toimitusjohtaja Kaitala.

Samalla hän tähdentää, ettei Visualizer ole pelkkä panoraamakuvien ja virtuaalikierrosten toteuttaja. Niitä on markkinoilla jo valmiiksi riittämiin.

"Kyse on kuukausimaksulla toimivasta pilvipalvelusta, jonka avulla asiakkaan koko digitaalinen markkinointimateriaali hallitaan yhdellä alustalla. Myynnin ja markkinoinnin ohella samaa materiaalia voi hyödyntää esimerkiksi henkilöstön koulutuksessa", Kaitala tiivistää.

Kosolti kasvupotentiaalia

Espoolainen startup on kuluvana vuonna päässyt mukavaan nousukiitoon. Liikevaihto on tuplaantumassa 300 000 euroon ja miljoonarajan pitäisi mennä rikki ensi vuoden aikana. Vuoden 2020 tavoitteena on peräti 20 miljoonan euron liikevaihto.

Toimitusjohtajan mukaan tavoite on realistinen, sillä hotellimarkkina on globaalisti valtava. Lisäksi isot ketjut hakevat jatkuvasti keinoja, joilla ne voivat tehostaa toimintaansa ja erottua kilpailijoista.

Tällä hetkellä yhtiön asiakkaana on noin 300 hotellia kymmenessä eri maassa. Listalla ovat mm. Barceló, Restel- ja Sokotel-ketjut. Kaitalan mukaan uskottavuuskynnys on tältä osin ylitetty.

"Pelkästään Espanjan suosituimmissa kaupungeissa on jokaisessa enemmän hotelleja kuin Pohjoismaissa yhteensä. Toki tässä on sovellusmahdollisuuksia muillekin toimialoille, kuten kiinteistönvälittäjille", Kaitala ynnäilee.

Tekes tärkeänä tukena

Perustajiensa puolelta mm. Nokia- ja matkailualan taustaa omaava Visualizer on saanut kasvutaipaleelleen asiantuntija-apua ja rahoitusta myös Tekesistä. Vajaan 100 000 euron rahoitus oli toimitusjohtajan mukaan tärkeä paitsi teknologian kehittämiselle myös nuoren yrityksen uskottavuudelle.

Alkukesällä yhtiölle tuli myös kansainvälistä tunnustusta, kun se nousi Red Herringin TOP 100 -listalle Euroopassa. Kyseiselle listalle nostetaan kasvupotentiaalia omaavia startup-yrityksiä.

"Myös yhteistyötä Tekesin pyritään jatkamaan ja olemme hakemassa kansainvälistymistä varten Nuorten innovatiivisten yritysten rahoitusta", Kaitala kertoo.

Lisätietoja

Kimmo Kaitala
Toimitusjohtaja
Visualizer
kimmo.kaitala (at) 360visualizer.com
p. 040 545 0020

Teksti: Recommended
Kuva: Visualizer

Kaj Nordgren