Tabletkoulu: Mukana kulkeva työkalu opetukseen ja opetusmateriaalien hallintaan

Suomalaisyritys on kehittänyt ratkaisuaan tulevaa opetussuunnitelmaa silmällä pitäen: se on sähköinen työkalu oppimiseen, opetuksen arviointiin, tuntien suunnitteluun ja opetusmateriaalin hallintaan.

Tabletkoulun kokonaisvaltainen opetusratkaisu tarjoaa lukion sekä ala- ja yläkoulun opetussuunnitelmien mukaisia materiaaleja internetin sisällöllä höystettynä. Kurssit pohjautuvat teknologiaa hyödyntäviin ajankohtaisiin opetusmenetelmiin, kuten ilmiöpohjaisuuteen, pelillisyyteen sekä yhteisölliseen ja itseohjautuvaan oppimiseen.

"Opetusliiketoiminta laahaa digitalisoitumisessa muita toimialoja jäljessä. Trendinä olisi siirtyä sähköisiin oppimateriaaleihin. Näistä materiaaleista ei ole kuitenkaan hyötyä, ellei niitä ole toteutettu oikein. Tabletkoulun painolastina ei ole perinteinen oppimateriaali, vaan koko konseptimme on rakennettu sähköistä ympäristöä silmällä pitäen", toimitusjohtaja Oskari Lehtonen vakuuttaa.

Vaikka ratkaisun nimessä esiintyy tabletti, toimii palvelu kuitenkin kaikilla laitteilla, niin mobiilisti kuin pöytäkoneella.

Ratkaisuja pulpetin ja opettajanpöydän taa

Tabletkoulun ideana oli kehittää palvelu, jonka kautta oppilaat ja opettajat kommunikoivat. Lehtonen kertoo tuotekehityksen lähteneen liikkeelle opettajan kokonaisymmärryksestä.

"Kokonaispalvelumme avulla opettaja voi muun muassa tarkistaa tehtäviä sekä arvioida ja keskustella oppilaan kanssa. Oppilas taas pystyy suorittamaan valmiita harjoituksia, tekemään muistiinpanoja ja arvioimaan omaa oppimistaan. Opettajien mielestä yksi isoimmista eduista onkin, että palveluun tallentuu opiskelija-arvioinnista dataa. Siitä näkee nopeasti, kuinka opetus on mennyt perille", Lehtonen kertoo.

Tabletkoulun valtteja ovat ajankohtaisuus, monipuolisuus ja kilpailukykyinen hinta.

"Ennakoimme tulevia ylioppilaskirjoituksia, sillä palvelulla on mahdollista toteuttaa sähköisiä kokeita. Lisäksi olemme huomioineet erityisopetuksen tarpeen: 10 % oppilaista ei enää pärjää oppilasryhmässä. Me tarjoamme yksilötason oppimista tälle ryhmälle", toteaa Lehtonen.

Tekesin avulla alan peluriksi

Tabletkoulu aloitti toimintansa syksyllä 2014, ja lyhyessä ajassa yritys on saanut Suomen 3000 koulusta 1000 kokeilemaan ratkaisuaan. Lehtonen sanoo yhteistyön Tekesin kanssa mahdollistaneen näin nopean markkinoille menon.

"Tekesin rahoittamissa hankkeissamme olemme keskittyneet kansainvälistymiseen ja tuotekehitykseen. Oppimisratkaisut-ohjelman kautta pääsimme mukaan esittelymatkalla Kaliforniaan sekä Slushiin. Matkojen ja tapahtumien ansiosta verkostomme ovat kasvaneet huomattavasti", Lehtonen iloitsee.

Parhaillaan työ palkitsee tekijöitään: palvelu kerää kehuja käyttäjiltä ja kiinnostus on kiirinyt ulkomaille asti.

"Olemme kutsuneet Suomeen kansanvälisiä kustantajia tutustumaan palveluumme. Näen, että Tabletkoulu tulee olemaan kymmenillä markkinoilla toimiva peluri, alansa huippu", Lehtonen maalaa.

Lisätietoja

Oskari Lehtonen
Toimitusjohtaja
oskari.lehtonen (at) tabletkoulu.fi
Puh. 0400 794 458


Teksti: SST Viestintä

Pia Mörk