Sykemittauksen edelläkävijä PulseOn yhdistää tarkkuuden designiin

PulseOn on suomalainen menestystarina, jonka ydinaluetta ovat tarkat ja luotettavat kehon toimintojen mittausratkaisut ja niihin liittyvä teknologia. Nokian perinnöstä syntynyt yritys tähtää tuotteillaan paitsi tarkimpaan mittaustulokseen, myös hienoeleiseen designiin.

Vuonna 2012 perustettu PulseOn hioutui Nokia-taustaisten insinöörien ja asiantuntijoiden joukosta yritykseksi, jonka tavoitteena on luoda mahdollisimman tarkkoja mittaustuloksia kehosta. Toimitusjohtaja Tero Mennander muistelee suunnittelutyön alkaneen jo Nokialla, jonka mittausteknologiaa kehittävässä ohjelmassa työskenteli joukko PulseOnin perustajajäseniä.

"Lähtiessämme Nokialta aloimme suunnitella urheiluun soveltuvaa mittaustuotetta. Lopulta huomasimme, että tarkka optinen sykkeenmittaus mahdollistaa muutakin, kuin pelkän urheilusuorituksen mittauksen, kuten stressinmittauksen sekä palautumisen ja unen vaikutuksen", Mennander kertoo.

Rannelaite mittaa suorituksen, applikaatio auttaa kehittymään

PulseOnin pienet ja kevyet rannelaitteet tunnetaan etenkin skandinaavisen yksinkertaisesta muotokielestä. Designia keskeisempi kilpailuetu löytyy kuitenkin pinnan alta, teknologiasta. Mennander kertoo PulseOnin perusteknologian pohjautuvan optiikkaa ja valonlähteitä hyödyntäviin sensoreihin, joilla voidaan mitata syke suonesta. Sensoriteknologiaa kehitettiin osana Tekesin BioIT-ohjelmaa.

"Optinen sykkeenmittaus mahdollistaa mukavan ja huomaamattoman mittauksen ranteesta. Perinteisen sykevyön toiminta esimerkiksi vaatii ihon kosteutta, mutta PulseOnin ratkaisussa sellaisella ei ole väliä. Tarkkuutemme perustuu patentoituun sensoriratkaisuun, joka on optimoitu luotettavuuteen ja virrankulutukseen. Tätä sensori- ja algoritmipuolta kehitimme BioIT-ohjelmassa. Ohjelman lopputuotteena syntyi teknologiaa, jolla saa tutkitusti parhaimman signaalin", hän iloitsee.

Osana PulseOnin tuotepakettia ovat algoritmit, jolla tuetaan mittauksen luotettavuutta ja tarkkuutta. Mennanderin kertoo PulseOnin tarkkuustason olevan samaa luokkaa kuin sykevyöllä. Mittaustulos myös siirtyy rannelaitteesta mobiililaitteeseen, jonne asennetusta applikaatioista voi seurata omaa kehitystä.

"Bluetooth-yhteyden avulla rannelaitteen data siirtyy automaattisesti applikaatioon, josta voi nähdä tilastoa ja saada merkityksellistä tietoa omasta suorituksesta. Liikunnan aikana rannelaitteesta taas voi tarkistaa, mikä auttaa parantamaan suoritusta", Mennander sanoo.

Kasvavat markkinat kasvattavat yrityksen tavoitteita

Maailma elää tällä hetkellä erilaisten kehonmittauslaitteiden nousukautta. Trendi tulee Mennanderin mukaan voimistumaan, ja hän uskoo urheilulaitemarkkinoiden kasvavan voimakkaasti tulevina vuosina. Koska markkinat ovat globaalit, myös PulseOn pelaa kansainvälisillä kentillä.

"Tällä hetkellä keskitymme vahvasti Eurooppaan sekä Yhdysvaltoihin, ja olemme myös avanneet tytäryhtiön Sveitsiin. Koska markkinoiden ennakoidaan kasvavan vielä voimakkaasti, tavoitteena on saada PulseOnille merkittävä markkinaosuus ja kasvattaa välimatkaa kilpailijoihin kehittämällä edelleen teknologiaamme", Mennander sanoo.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Tero Mennander
Puh. 050 487 3731
tero.mennander (at) pulseon.com


Teksti: SST Viestintä

Pia Mörk