Firstbeat muutti tapaa mitata ja analysoida ihmiskehoa

Firstbeat paljastaa kehon salaisuudet edistyksellisellä sydämen mittaukseen perustuvalla menetelmällä, joka tuottaa tarkkaa ja henkilökohtaista tietoa kehon toiminnasta ja omasta hyvinvoinnista. Kaiken taustalla on alan johtava kehon analyysiteknologia.

Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Tästä lähtökohdasta syntyi suomalainen teknologiayritys Firstbeat, jonka maailmaa valloittaneet ratkaisut perustuvat sydämen toimintojen mittaamiseen ja analysointiin. Yrityksen johtava teknologia löytyy monien suurten brändien, kuten Samsungin, Garminin ja Suunnon laitteista. Perustajajäsen, tohtori ja toimitusjohtaja Joni Kettunen kertoo uraauurtavan hyvinvointianalytiikka-sovelluksen syntyneen yli kymmenen vuoden työn tuloksena.

"Ratkaisumme mittaa ihmiskehosta esimerkiksi stressitilat, palautumiset ja rentoutumiset, fyysisen kunnon sekä liikunnan vaikutukset suoritustasoon. Se pystyy esimerkiksi huomaamaan kaikki terveyttä edistävät hetket", hän kertoo.

Tekesin rahoituksella kehitetyt sensorit paljastavat sen, mitä silmillä ei näe

Firstbeat on vuosien varrella tuotteistanut teknologiaa tuotteisiin, josta löytyvät ratkaisut huippu-urheilijoille, työelämään ja hyvinvointiin. Tuotteiden perusteknologia pohjautuu Kettusen mukaan kehon toimintojen tunnistamiseen, kuten sydämestä kerättävien signaalien poimimiseen. Näiden signaalien avulla kehosta luodaan malli, digitaalinen replika, jonka tarkkuus erottaa Firstbeatin muista alan toimijoista.

"Kun teemme mallia, näemme kehossa tapahtuvat muutokset, ja niitä analysoimalla voimme lukea monia erilaisia asioita. Pystymme luomaan digitaalisen mallin ihmisen fysiologiasta, joka sisältää useita fysiologisia parametreja. Tämän tiedon avulla voimme antaa kuluttajalle merkittäviä oivalluksia kehosta", hän kertoo.

Osallistuminen Tekesin BioIT-ohjelmaan avasi Firstbeatille mahdollisuuden omaan sensorikehityshankkeeseen. Kettunen sanoo ohjelmassa mukana olemisen kasvattaneen osaamisaluetta ja sensoridatan käyttöä.

"Uuden tekniikan avulla olemme voineet ottaa isompia askelia. On tärkeää, että Tekes tukee ja kehittää tätä toimialaa. Vaikka alueelle on investoitu jo pitkään, on toimialamme edelleen aivan alkuvaiheessa", hän huomauttaa.

Mitattuna miljardeja sydämenlyöntejä ympäri maailmaa

Firstbeatin edistynyt teknologia on muuttanut monien elämänlaatua ja siinä samalla koko maailman tapaa mitata ja analysoida ihmiskehoa. Kettunen kertoo miljoonien ihmisten tutustuneen Firstbeatin sykeanalyysiin ja yrityksen analysoineen tuhansia miljardeja sydämenlyöntiä.

"Teknologiamme on tunnustettua kansainvälisillä markkinoilla. Tuotteita on myyty ainakin 40 maahan ja suurin osa yrityksemme tuloista koostuu viennistä", hän paljastaa.

"Meidät tunnetaan jo tietyillä sektoreilla, kuten huippu-urheilussa sekä alan teollisuudessa. Tavoitteemme on kasvaa kansainvälisesti merkittäväksi toimijaksi hyvinvointiin liittyvän tiedon analysoinnissa".

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Joni Kettunen
Puh. 050 324 0889
joni.kettunen (at) firstbeat.fi

Teksti: SST Viestintä

Pia Mörk