PlayRaven etsii Skenen avulla uusia tablettipelaajia

Helsinkiläisen pelistudion PlayRavenin takaa löytyy joukko innovatiivisia pitkän linjan pelitoimijoita. Yrityksen ensimmäinen tuote Spymaster julkaistaan kuluvan vuoden aikana ja vakoojapeli lähtee hakemaan uusia yleisöjä harvinaislaatuisella konseptilla. Tekesin Skene-peliohjelma on ollut mukana rahoittamassa yhtä tämän vuoden kiinnostavimmista debyyteistä.

Uuden strategiapelistudion PlayRavenin takaa löytyy pelialan osaamista yhteensä yli 50 vuotta. Vuonna 2013 perustetun yrityksen taustalla vaikuttaa viisi alan moniottelijaa, joiden tehtävänä on löytää yleisö, johon muut alan yritykset eivät ole saaneet otetta. Pelialan pioneerien houkutin on selvä: kiinnostavan pelin tekevät uniikki teema, tunnistettava ja omintakeinen graafinen tyyli sekä hiottu pelimekaniikka. Näistä kolmesta elementistä syntyi myös pian julkaistava tablettipeli Spymaster.

"Spymasterissa johdat omaa vakoojatiimiä keskellä toisen maailmansodan tapahtumia. Idea vakoojatarinan ja historiallisten tapahtumien yhdistämisestä lähti halusta tavoitella uusia pelaajia tablettialustalle. Paras tapa löytää pelaajia on luoda korkealuokkaista ja kiinnostavaa sisältöä tälle alustalle, ja juuri näitä elementtejä lähdimme hiomaan Spymasterissa. Tyylin ja teeman lisäksi panostimme pelimekaniikkaan. Spymasterissa kaikki toiminnot perustuvat oikeisiin tehtäviin ja tapahtumiin ja pelissä tehdään samoja päätöksiä, joita vakoojat todella tekivät toisen maailmansodan aikana", PlayRavenin toimitusjohtaja Lasse Seppänen (kuvassa) avaa pelin taustaa. Seppänen sekä muut yrityksen työntekijät ovat olleet luomassa yli 50 erilaista peliä muun muassa Remedy Entertainmentillä, Digital Chocolatella ja Woogalla.

Ei aikataulu, vaan laatu edellä

Tabletin valikoituminen PlayRavenin debyyttipelin alustaksi oli selvää jo varhaisessa vaiheessa. Seppänen luottaa vahvasti tabletteihin ja uskoo alustojen mullistavan pelaamisen samalla tavalla, kuin mitä PC aikoinaan teki.

"Kuten Supercell on esimerkillään osoittanut, löytyy tabletista mahtava potentiaali. Teknisesti se on todella pätevä alusta, jolle voi rakentaa upean näköisiä pelejä laajalle kohderyhmälle. Suunnitellessa tuotetta tablettialustalle on kuitenkin muistettava, että nämä projektit eivät etene aikataulun, vaan laadun sanelemilla ehdoilla", hän korostaa ja kertoo tablettipelien kilpailtujen markkinoiden asettavan peleille korkeat standardit. Tekesin Skene-ohjelman tuoman rahoituksen turvin PlayRaven on päässyt syventymään pelikehityspuoleen yrityksen toivomalla tavalla – ilman kiirettä.

"Uutena yrityksenä tarvitsimme rahoitusta jo hyvin varhaisessa vaiheessa ja Skeneen mukaan pääseminen olikin meille todella tärkeä asia. Tekesin rahoituksen turvin olemme voineet ottaa uusille yrityksille ominaisia riskejä ja kehittää peliä juuri siihen suuntaan kuin olemme halunneet. Pystyimme panostamaan tärkeisiin yksityiskohtiin, kuten käyttäjätestaukseen sekä pelin prototyyppeihin, ja luomaan alusta alkaen laadukasta peliä uudelle yleisölle".

Rahoituksen lisäksi Seppänen kertoo PlayRavenin hyötyneen Skenen tapahtumista, joissa yritykset ovat päässeet jakamaan kokemuksiaan ja verkostoitumaan.

"Skenellä on ollut tärkeä rooli ammattilaisten välisen dialogin edistämisessä. Olemme päässeet tapaamaan ohjelman tapahtumien kautta muita pelikehittäjiä ja kuulleet esittelyjä yritysten toimintatavoista. Skene onkin rakentanut eräänlaisen pelialan yhteisön, mikä on ollut todella tärkeä asia", Seppänen summaa.

Tekesin rahoitus houkutteli pääomasijoittajat mukaan

Seppänen kertoo Tekesin rahoituksen auttaneen PlayRavenia saamaan tuekseen lisää sijoittajia. Yrityksen taakse ovat nyt asettuneet muun muassa pääomasijoitusyhtiöt London Venture Partners ja Creandum sekä Supercell-sijoituksestaan tunnettu Jari Ovaskainen.

"PlayRavenin tulevaisuus näyttää oikein hyvältä. Olemme juuri tuplanneet henkilöstömäärämme ja perustaneet tiimin ideoimaan uutta peliä rinnakkain Spymaster-pelitiimin kanssa. Nyt voimme keskittyä useamman pelin kehittämiseen kerrallaan".

Teksti ja video: SST Viestintä
Kuva: PlayRaven

Kaj Nordgren