Liikennevirta perusti avoimen sähköautojen latauspalvelun ja teki siitä vientituotteen

17 suomalaista energiayhtiötä perusti 2013 Liikennevirta Oy:n, joka toimii valtakunnallisen sähköautojen latauspisteiden verkoston operaattorina. Avoimen toimintamallin ansiosta eri toimijoiden on helppo liittyä mukaan omine palveluineen. Tällainen konsortio ja konsepti ovat ainutlaatuiset maailmassa, mikä on tehnyt Liikennevirran konseptista mielenkiintoisen tuotteen.

Virtapiste-verkosto on avoin, eli latauspisteen omistajaksi voi ryhtyä niin yksityinen taloyhtiö kuin vaikka autokauppa tai drive-in-ravintolakin. Toinen tärkeä periaate on yhteiskäyttöisyys: Sähköautoilijan käyttökokemus on yhtä sujuva riippumatta siitä, millä Virtapisteellä asioi. Hyvänä vertailukohtana toimii pankkiautomaattiverkosto Suomessa. Sähköauton voi ladata Virtapisteessä älypuhelimella, tekstiviestillä, maksukortilla tai RFID-avaimenperällä. Latauspalvelu maksetaan maksu- tai luottokortilla, normaalin verkkokauppakäytännön mukaisesti.

Keväällä 2014 Liikennevirta myi latauspisteverkoston operaattorijärjestelmänsä Sveitsiin. Siellä palvelu on lanseerattu Swisscharge-nimellä ja pilottivaiheen ensimmäiset latausasemat ovat olleet käytössä muutaman kuukauden.

Liikennevirran latausoperaattorimallin kehitystyössä Tekesin EVE – Sähköisten ajoneuvojen järjestelmät -ohjelmalla on ollut ratkaiseva merkitys.

"Kehitystyössä monet asiat ovat onnistuneet ja olemme voineet edetä nopealla tahdilla. EVE-ohjelman avulla mukaan saatiin laaja joukko toimijoita", kertoo Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

Lisätietoja

Jussi Palola
Toimitusjohtaja
Liikennevirta Oy
puh. 050 434 0132
jussi.palola (at) virta.fi

 

Eero Lukin