OATrim Finland Oy: Terveellisiä kauraherkkuja painonhallintaan

Kaarinassa sijaitseva, vuonna 2012 perustettu OATrim Finland kehittää, valmistaa ja markkinoi terveellisiä painonhallintaa edistäviä kasvisperäisiä tuotteita, jotka on suunnattu hyvinvointiaan arvostavalle kuluttajalle. Tutkimusta ansiokkaasti hyödyntävän yrityksen tuotteet eivät ole jääneet huomiotta.

OATrim Finlandin ideana on tarjota herkullisia ja raikkaita tuotteita, joissa pakkaus on olennainen osa konseptia. Päätuotteet ovat tällä hetkellä kaurapohjaiset painonhallintajuomat, jotka nautitaan noin puoli tuntia ennen vähäkalorista ruokavaliota.

Tuotteet on kehitetty myöskin kaarinalaisen, vuonna 1977 perustetun perheyrityksen Bioferme Oy:n, jonka osakkuusyhtiö OATrim Finland on, ainutlaatuisen kauraosaamisen pohjalle. Bioferme vastaa tuotannosta ja tuotekehityksestä, jossa on mukana myös vuonna 1994 perustettu liikkeenjohdon konsulttiyritys Synergy Group Europe. Taustalla on usean vuoden pitkäjänteinen tutkimusyhteistyö eri tahojen, kuten Verso Finland Oy:n, Foodfiles Oy:n sekä Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen kanssa.

Tällä hetkellä OATrim-juomien valmistus ja toimitukset tapahtuvat Biofermen tehtaalta suoraan asiakkaille. Kansainvälisille markkinoille laajentuminen edellyttäisi lisensointia ulkopuolisille valmistajille, koska tuotteet vaativat kylmäjakelua.

OATrim on ensimmäinen elintarvike Euroopassa, joka hyödyntää European Food Safety Authorityn hyväksymää painonpudotusväitettä, jolle OATrim Finland on hankkinut käytännön todisteita useilla kliinisillä tutkimuksilla. Tuotteessa yhdistyy suomalainen kaura ja aasialainen glukomannaanikuitu. Glukomannaani antaa kylläisyyden tunteen, aktivoi vatsan toimintaa ja auttaa pitämään veren kolesterolitason normaalina. Juoma on makeutettu steviakasvista valmistetulla kalorittomalla makeuttajalla.

Elintarviketeollisuusliitto ja kuluttajat äänestivät vuonna 2012 syyskuussa kauppoihin saapuneen OATrimin Vuoden 2013 Tähtituotteeksi. Tuote on päässyt hyvin sisään keskusliikkeisiin ja on saatavissa suurimmasta osasta ruokakauppoja. Vuonna 2009 vastaavan tittelin voitti Bioferme niin ikään terveysvaikutteisilla smoothieillaan

OATrim Finland on tehnyt Tekesin rahoituksella (mm. Sapuska-ohjelmassa) kliinisiä tutkimuksia ja selvityksiä, joiden rooli on ollut merkittävä tuotteiden saamisessa markkinoille.

Lisätietoja

Bozorg Amiri
Synergy Group Europe
bozorg.amiri (at) synergy.fi

www.oatrim.fi

Kaj Nordgren