Nordic Simulators: Nukkepotilaille oikeaa hoitoa autenttisissa tiloissa

Nordic Simulators suunnittelee ja rakentaa kokonaisvaltaisia sairaanhoidon simulaatiokeskuksia. Niissä lääkärit, sairaanhoitajat tai alaa opiskelevat pääsevät harjoittelemaan tosielämän tilanteissa toimimista.

Simulaatiohuoneessa toiminta nauhoitetaan jälkitarkastelua varten. Käytössä ovat kaikki tavallisessakin sairaalassa olevat välineet. Potilaina käytetään yhdysvaltalaisen Gaumardin valmistamia, maailman edistyneimpiä eri-ikäisiä potilaita simuloivia langattomia potilassimulaattoreita.

Nordic Simulators yhdistää teknologista ja lääketieteellistä osaamista. Lahtelainen yritys sai alkunsa vuonna 2007, kun jo 14-vuotiaana mainoselokuvayrityksen perustanut toimitusjohtaja Jani Wallenius suoritti asepalvelustaan tk-kuvaajana. Lääkinnässä toiminut kaveri pääsi tutustumaan amerikkalaiseen sotilaslääketieteen simulaatiokeskukseen.

Toverukset päättivät rakentaa esimerkin innoittamana Euroopan ensimmäisen simulaatiokeskuksen. Se herätti heti kiinnostusta ulkomaita myöten.

Käyttäjä etusijalla

Nordic Simulatorsin järjestelmä kattaa tallennuksen, komentokaiuttimet harjoitustilaan ja taustaäänijärjestelmät äänimaailmojen simuloimiseen. Simulaation ohjaaja voi esimerkiksi lisätä harjoitukseen onnettomuuspaikalle tyypillistä melua ja hälinää tai viereisestä potilashuoneesta kuuluvia huutoja taulutietokoneellaan.

Järjestelmällä voi nauhoittaa 16 video- tai vitaalimonitorikuvaa samanaikaisesti. 10 langattoman mikrofonin avulla äänet saadaan taltioitua kuvan kanssa synkronoituna. Jälkitarkastelussa tilanteeseen voidaan palata monesta eri kuvakulmasta ja kaikki toimii reaaliaikaisesti.

Järjestelmä erottuu kilpailijoista äärimmilleen vietynä helppokäyttöisyytenä, jonka kehittämisessä Tekesin tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiorahoituksella on ollut tärkeä rooli. Käyttäjien koulutus sujuu minuuteissa ja intuitiivinen käyttöliittymä tekee käytöstä mutkatonta. Tekesin rahoituksella on kehitetty myös täysin oma kuvaus- ja tallennusjärjestelmäratkaisu ja koko konsepti on pystytty tuotteistamaan.

Ensin Suomi, sitten maailma

Ainoana maailmassa Nordic Simulators pystyy toimittamaan tilaajan toiveiden mukaan suunnitellun ja testatun simulaatiokeskuksen pakettina, jonka tilaaja pystyy itse asentamaan paikan päällä. Myös asennuksen helpottamiseksi on tehty tuotekehitystä pieniä yksityiskohtia myöten. Järjestelmä saadaan käyttökuntoon jopa päivässä.

Nordic Simulatorsin simulaatiohuoneita on käytössä esimerkiksi Puolustusvoimien Sotilaslääketieteen Keskuksella, yhteisenä Oulun ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa sekä itäisen Englannin suurimmassa yliopistossa Anglia Ruskin Universityllä. Suunta on vahvasti ulkomaille. Seuraavaksi vuorossa ovat Saudi-Arabia ja Brasilia. 

Lisätietoja

Jani Wallenius
Nordic Simulators Oy
Puh. 0400 716 615
jani.wallenius (at) nordicsimulators.fi

www.nordicsimulators.fi

Teksti: Netprofile

Kaj Nordgren