Linkosuon Leipomo: Ruis edellä maailmalle

Linkosuon Leipomo Tampereella hankki maailman ensimmäisen ja ainoan pullapitkon letityskoneen 2000-luvun alussa. Jo sitä ennen 1990-luvulla leipomossa haettiin uudenlaisia ratkaisuja puhdasilmatekniikkaan. Jatkuva kehittyminen ja uuden etsiminen on perheyrityksen DNA:ssa.

Uudistuvan leipomotoiminnan rinnalla konserni pyörittää kahvilatoimintaa, juhlapalveluja sekä välipala-automaattikauppaa. Kansainvälisille markkinoille yritys on kuitenkin lähtenyt kuivaleipätuotteet ja snacksit edellä. Niitä ovat mm. Varrasleipä ja erilaiset Ruissipsit.

Tavoitteena on kasvattaa vientiä ja asiakaskuntaa ulkomailla. Vientimenestystä on tullut Tanskassa, Saksassa, Virossa sekä Venäjällä, jossa hapanleivän maku on kaikille tuttu.

Vuoden 2012 alusta Linkosuon Leipomo hakeutui mukaan Kasvuväylään. Kasvuväylä on palvelumalli nopeaa kasvua ja kansainvälistymistä tavoitteleville pk-yrityksille, jossa oma Kasvuluotsi etsii yritykselle sille parhaiten sopivat julkiset rahoituspalvelut.

Tärkeimpänä antina on ollut oikeiden kontaktien löytyminen mm. Finprosta. Yritys on saanut kyseisten maiden päivittäiskaupasta tarkkaa tietoa ja päässyt suunnittelemaan tehokkaammin omaa liiketoimintaansa uusilla markkinoilla.

Tekesin panos kansainvälistymisessä on ollut tärkeä. Linkosuon Leipomo on mm. kansainvälistänyt tuotteitaan ja kehittänyt kansainvälisen liiketoiminnan ja palveluliiketoiminnan osaamista Tekesin Sapuska-, Liito- ja Serve-ohjelmissa. Myös ELY-keskuksen kanssa on tehty hankkeita.

Hankkeissa on kehitetty myös valmistusprosessiin liittyvää teknologiaa ja hiottu tuotteita ja brändejä erilaisille leipämarkkinoille sopiviksi. Merkittävä Tekesin rahoittama hanke on myös liittynyt kustannuslaskennan kehittämiseen. Sen avulla on tunnistettu kustannusrakenne ja saatu lisätietoa siitä, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Lisätietoja

Linkosuon Leipomo Oy
kehityspäällikkö Suvi Urvikko-Mäkivaara
puh. 020 770 2440
suvi.urvikko (at) linkosuo.fi

www.linkosuo.fi

Teksti: Netprofile

Kaj Nordgren