Lamor: Suomalainen öljyntorjuntaosaaminen kysyttyä maailmalla

Porvoolainen öljyntorjuntalaitteisiin erikoistunut Lamor Corporation toimii 90 maassa. Yhtiön toimitusjohtaja Fred Larsen on valittu Vuoden Liikemieheksi 2013. Yhtiö on omalla erikoisalallaan maailman suurin toimittaja.

Osallistuminen Meksikonlahden öljytuhojen torjuntaan on entisestään lisännyt kysyntää yhtiön osaamiselle.

"Olemme erikoistuneet raskaan öljyn keräämiseen ja keskeisin tuotteemme ovat laivajärjestelmät: toimituksemme Ruotsin rannikkovartioston aluksiin sekä Suomen ympäristökeskukselle ja merivoimille modernisoimamme ÖT Halli edustavat tekniikaltaan öljyntorjunnan huippua", kertoo tekninen johtaja Rune Högström Lamor Corporationista.

Laitteiden lisäksi asennus, huolto ja koulutus

"Öljy-yhtiö BP hankki Meksikonlahden öljyntorjuntaan 700 öljynkeräyslaitetta, joista valtaosan toimitimme me. Kyseessä oli keräinkaluston ja pumppausjärjestelmien kokonaistoimitus, joka käsitti laitteiden lisäksi myös asennuksen, huollon ja koulutuksen. Noin kolmen kuukauden aikana annoimme öljyntorjunnan koulutusta lähes 1 400 kalastajalle, sillä keräyskalusto asennettiin pääosin kalastusaluksiin."

Toimituksia vuosittain noin 35 maahan

Lamor Corporation markkinat ovat ympäri maailmaa. Yhtiön omat toimistot sijaitsevat USA:ssa, Lontoossa, Beijingissä ja Moskovassa. Lisäksi agentteja on 40 kappaletta eri markkina-alueilla.

"Toimituksemme eivät ole vain standardikomponenttien toimituksia, vaan olemme tiiviissä yhteydessä loppuasiakkaisiin. Siksi paikallinen läsnäolo on tärkeää. Vuosittain meillä on toimituksia keskimäärin 35 maahan. Olemme aidosti monikulttuurinen yritys ja se on yksi menestystekijämme."

Harjateknologiaa uusiin sovelluksiin

Lamorin kasvun ja menestyksen takana on vahva teknologiaosaaminen. Yhtiö on kehittänyt raskaan öljyn keräämiseen tarkoitettua harjateknologiaa perustamisestaan eli vuodesta 1982 lähtien.

"Olemme tekemässä uutta aluevaltausta ja kehittämässä keräinjärjestelmää myös kevyen öljyn sovelluksiin."

"Tekes on rahoittanut Lamorin kehityshankkeita. Moni tärkeä asia jäisi kehittämättä ilman Tekesin tukea ja rahoitusta. Tekesin edellyttämä raportointitapa on opettanut meitä monin tavoin, kuten esimerkiksi miettimään kehitettävän tuotteen tai menetelmän markkinoita heti alusta lähtien."

Lisätietoja

www.lamor.com

Rune Högström
Lamor Corporation
Puh. 020 7650 148
rune.hogstrom (at) lamor.fi

Teksti: Pirjo Rötkönen, Teonsana Oy