Iscent Oy: Uudella painotekniikalla välkettä pakkauksiin ekologisesti

Uudenlaiset hologrammityyppiset ratkaisut syntyvät muuttamalla painettavan pinnan topografiaa ja ne voidaan painaa muovi-, paperi- ja kartonkipakkauksiin, joihin saadaan näyttävyyttä edullisesti ja ekologisesti. Kiinnostusta menetelmä on herättänyt erityisesti luksustuotteiden valmistajissa.

"Meidän teknologiamme valtti on sen soveltuvuudessa rullalta rullalle tapahtuvaan massatuotantoon. Tuotantolinjamme leveys ja nopeus vastaavat pakkausteollisuuden rataleveyksiä ja -nopeuksia. Perinteiset, metallointiin perustuvat hologrammit soveltuvat pääsääntöisesti pienimuotoisempaan tuotantoon, kuten esimerkiksi etiketteihin ja tarroihin. Tuotantoprosessimme on ympäristöystävällinen, koska hologrammi syntyy ilman lisäaineita hyödyntämällä painopinnassa olevia eri värien aallonpituuksia vastaavia "laaksoja ja kukkuloita". Siksi voimme tarjota hologrammeja myös suoraan elintarviketeollisuuden käyttöön, mikä aikaisemmin ei ole ollut mahdollista", kertoo toimitusjohtaja Jaakko Raukola Iscent Oy:stä.

Suurinta kiinnostusta uutta painomenetelmää kohtaan ovat osoittaneet tuotebrändien omistajat Euroopassa, Japanissa ja Venäjällä.

"Visuaalisten efektien lisäksi voimme samanaikaisesti painaa pakkauksiin mikrokoodeja, jotka kykenee havaitsemaan ainoastaan suurennuslaitteella. Koodit antavat brändeille tiettyä tuoteturvaa ja aitouden suojaa."

Yhteistyötä maailman huipulla

Iscent on solminut yhteistyösopimuksen italialaisen Uteco Converting S.p.A:n kanssa, joka on yksi maailman tunnetuimmista painokonevalmistajista. Uteco on myös toimittanut Iscentin Vantaan painolinjan.

"Iscentin liiketoiminta koostuu kolmesta kokonaisuudesta. Teemme ja myymme itse pakkaus- ja lahjakääreet, jotka palvelevat lähinnä kansainvälisiä brändivalmistajia, samoin kuin toimimme sopimusvalmistajina painotaloille. Lisäksi tavoitteemme on lisensioida osaamista ja teknologiaa yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa."

"Tekesin Toiminnalliset materiaalit -ohjelman järjestämistä tapahtumista on meille ollut erityisen paljon hyötyä. Erityisesti kansainvälisten seminaarien kautta saimme tärkeitä kontakteja, joita voimme hyödyntää markkinoinnissa."

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jaakko Raukola
Iscent Oy
puh. 040 5272 684
jaakko.raukola (at) iscent.fi

www.iscent.fi

Teksti: Teonsana Oy