Clothing+: Kehonmittaus osaksi vaatetusta

Clothing+ on tutkinut tekstiilien ja elektroniikan yhdistämistä runsaat 10 vuotta. Kehitystyön tuloksena syntyi maailman ensimmäinen tekstiilistä valmistettu sykevyö yhteistyössä Polar Elektron kanssa. Nykyään asiakkaina ovat maailman johtavat ihmiskehon mittalaitteisiin erikoistuneet yritykset.

”Palaute sykevyöstä oli kannustavaa ja se näkyi myös kaupan kasvussa. Viime vuonna teimme yli 3 miljoonaa pantaa, mikä on yli puolet maailmalla valmistetuista sykepannoista. Asiakkainamme ovat maailman merkittävimmät kehonmittaamiseen erikoistuneet elektroniikkayritykset, kuten Suunto, Garmin ja Philips. Yhteistyökuviossa meidän osaamisemme on anturiteknologiassa ja siinä, miten anturit integroidaan tekstiiliin”, kertoo toimitusjohtaja Akseli Reho Clothing Plus Oy:stä.

Mukavuus ja helppous ennen kaikkea

Tekstiilistä valmistetulla sykkeenmittauspannalla on monia etuja: mukautuvuus ja joustavuus ovat eri luokkaa kuin muovipannalla. Myös mittauksen laatu paranee, kun mittaustilanteessa ihokosketus on hyvä ja normaali käyttäytyminen ei häiriinny. Pannan puhtaana pitäminen on helppoa, koska se voidaan pestä pesukoneessa.
”Seuraavassa vaiheessa integroimme anturit osaksi urheilualusvaatteita, joista mittaustieto siirtyy suoraan joko matkapuhelimeen tai kelloon.”

Clothing+ keskittyy urheilu- ja terveydenhuollon mittauksiin

”Urheilupuolen liiketoiminnan kasvu on ollut 10–20 prosentin luokkaa ja on yli puolet liikevaihdostamme. Alusvaatemittaus antaa mahdollisuuden huimaan loikkaan ja laajentua urheilumittauksista terveydenhuollon mittauksiin, jotka ovat kasvava ala. Terveydenhuollon mittauksien kasvua siivittävät muun muassa väestön ikääntyminen ja tavoiteltavat kustannussäästöt.”

Global Access Program (GAP) -ohjelma kannusti vaikuttaviin muutoksiin

”Olemme osallistuneet kaksi kertaa Tekesin GAP-ohjelmaan ja molemmat kerrat ovat olleet erittäin hyödylliset. Ohjelman antamilla suosituksilla olemme voineet tervehdyttää liiketoimintaamme ja eheyttää liiketoiminnan suuntaa. Luonnollisesti Tekesillä on ollut iso rooli käyttämämme teknologian teknisten yksityiskohtien kehitystyön rahoittamisessa, sillä olemme voineet toteuttaa projektit laajempina ja ostaa ulkopuolisia palveluita kattavammin kuin ilman riskinjakoa Tekesin kanssa.”

Lisätietoja

Akseli Reho, Clothing Plus Oy
puh. 050 553 0208
akseli.reho(at)clothingplus.fi
www.clothingplus.fi

Teksti: Teonsana Oy
Kuva: Clothing Plus Oy