Clean Solutions Finland: Ekologinen pesuainesarja vastaa globaaliin trendiin

Joutsen-merkitty uusi pesuainesarja on ollut saatavilla hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista elokuusta 2012 lähtien. Erityistä huomiota sarjan kehityksessä on kiinnitetty niin pesuaineiden koostumukseen ja hajusteisiin kuin pakkaukseen, nimeen ja ilmeeseen.

”Tavoitteemme oli luoda pesuainesarja, joka erottuu ekologisuudellaan ja kotimaisuudellaan. Siksi olemme kiinnittäneet erityistä huomiota sarjan pakkauksiin, ilmeeseen, nimeen, tuotteiden koostumukseen ja hajusteiden valintaan”, kertoo porilaisen Clean Solutions Finlandin toimitusjohtaja Yvonne Peltola.

Sarjan pakkauksissa annetaan tuotetietoutta pistekirjoituksella näkövammaisille – pesuaineissa ensimmäistä kertaa Suomessa. Pesuaineiden koostumus vaihtelee aidosti käyttötarkoituksen mukaan, ei ainoastaan etiketin osalta. 

Kotimaisuutta korostavat sarjan nimet Pohjan Neito ja Pohjan Akka, joiden alkuperä on Kalevalassa.

Teollisuudesta kuluttajatuotteisiin

Ekologisten pesuaineiden trendi ja kysyntä vauhdittivat uuden sarjan kehitystyötä, jonka pohjana on kokemus teollisuuden pesuaineista 1980-luvulta lähtien.

”Tavoitteenamme on saada sarja mahdollisimman kattavasti myyntiin eri puolille Suomea. Tällä hetkellä sitä on saatavissa hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista. Lisäksi olemme aloittaneet markkinoinnin Venäjälle. Meitä kiinnostaa myös kehitysmaiden ja kehittyvien talouksien hygieniatason parantaminen.”

Kansainvälisille markkinoille on tarkoitus suunnata tarjoamalla ECO-pesuaineiden valmistuslinjoja.

”Tekesin kanssa tehty kansainvälistymisen esiselvitys auttoi meitä välttämään monia sudenkuoppia ja suuntaamaan ensin kotimaan markkinoille. Vahva kemistiosaaminen on ollut erityisen tärkeää kehitystyössä ja sen hankkiminen on ollut mahdollista Tekesin rahoituksella.”

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Yvonne Peltola
Clean Solutions Finland
Puh. (02) 632 4170
yvonne.peltola(at)cleansf.fi
www.pohjanneito.fi

Teksti: Teonsana Oy
Kuva: Clean Solutions Finland Kb