Asoma: Muovituotteet asiakaslähtöisesti

Asoma Oy valmistaa ja myy pitkälle jalostettuja teknisiä muovituotteita ja uskoo suomalaiseen tietotaitoon.


Hiljattain 70 vuotta täyttänyt, Helsingissä perustettu Asoma on kasvava ja kansainvälistyvä perheyritys, joka valmistaa muovituotteita eri teollisuuden aloille. Muotoilusta ei tingitä – Asoma valmistaa mm. kotimaista design-klassikkoa Lokki-valaisinta.

"Yritys aloitti vuonna 1942 päätoimisena laukkuvalmistajana ja kehittyi muovialan huippuosaajaksi suunnittelussa, kehityksessä ja valmistuksessa. Tänä päivänä asiakkaamme edustavat johtavia ajoneuvo- ja elektroniikkateollisuuden, kone- ja laitealan sekä sairaala- ja saniteettiteollisuuden yrityksiä", kertoo Asoman liiketoiminnan kehityksestä vastaava Nina Ertiö.

Tuotteet suunnitellaan ja kehitetään yksilöllisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Asoman käyttämän modernin tyhjiömuovauksen etuja ovat pienet aloituskustannukset ja nopea tuotekehitysvaihe. Yritys myös kierrättää kaiken ylijääneen muoviraaka-aineen.

"Tuotantolaitoksemme on edelleen Kangasalla ja pääkonttorimme Helsingin Lauttasaaressa. Tuotantomme on ja pysyy Suomessa tulevaisuudessakin. Täältä löytyy erittäin osaavaa työvoimaa. Yritykseen kuuluu myös tytäryhtiö, joka valmistaa muovisia astioita ja ateriapalvelutuotteita suurtalouksille."

Asoman asiakkaisiin kuuluvat Suomessa mm. Itella, Vaisala, Ruukki, Rocla, ABB, Konecranes, Bronto Skylift, Sandvik, Avant ja Vilakone. Tavoitteena on kasvaa hitaasti, mutta varmasti ja laajentaa asiakaskuntaa myös ulkomaille.

Tekes on ollut mukana rahoittamassa Asoman tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa mm. Digitaalinen tuoteprosessi -ohjelmassa, jossa on kehitetty kokonaan uutta digitaalista asiakaspalvelukonseptia.

Pilvipohjainen Asoma Studio esittelee tyhjiömuovauksen mahdollisuuksia ja tarjoaa työkaluja ja apua uuden tuotteen suunnittelussa. Sen avulla voidaan verrata mm. eri muovilaatujen ja -vahvuuksien vaikutusta tuotteen hintaan sekä katsella, kommentoida ja jakaa 3D-tiedostoja ajasta, paikasta ja alustasta riippumatta ilman kalliita erillisiä mallinnusohjelmistoja.

"Yhteistyö Tekesin kanssa on sujunut vaivattomasti, apua on saanut tarvittaessa ja Tekesin kautta olemme tutustuneet myös moniin uusiin innovaatioihin sekä niiden tekijöihin. Verkostoituminen on hyvä lisä rahoituksen ohella", Ertiö sanoo.

Lisätietoja

Nina Ertiö
Business Development Manager
Asoma Oy
puh. 0400 488 230
nina.ertio (at) asoma.fi

www.asoma.fi

 

Kaj Nordgren