Ariterm: Uudistettu biokattilavalikoima takaa bisneksen kehityksen

Uudet käyttäjät Euroopassa odottavat biolämmitykseltä helppoutta, siksi suomalainen biokattilavalmistaja uusi tuotepalettinsa.

Saarijärveläinen Ariterm Oy valmistaa biolämmitysjärjestelmiä sekä valmiita lämpökeskuksia. Päämarkkina-alueet ovat Suomi, Ruotsi ja Norja ja liikevaihdosta 40 prosenttia tulee viennistä.

”EU:n bioenergiadirektiivi on lisännyt kiinnostusta biopolttoaineiden käyttöön uusilla markkina-alueilla Euroopassa. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että uudet käyttäjät vaativat biolämmitysjärjestelmiltä helppoutta – ne on oltava helppo ostaa, myydä, asentaa ja käyttää. Sen takia olemme uudistaneet tuotevalikoimaamme ja kehittäneet Biocomp-kattilatyypin, johon on integroitu niin poltin kuin automaatio”, kertoo toimitusjohtaja Petteri Korpioja Ariterm Oy:stä.

Sen lisäksi, että uudistetut kattilat vastaavat vaativien asiakkaiden toiveisiin, poikkeavat ne teknisiltä ominaisuuksiltaan edukseen monista kilpailijoiden tuotteista.

”Biocomp-kattilan hyötysuhde on 93 – 93,5 prosenttia, mikä on markkinoiden korkein tässä kattilatyypissä. Uudet kattilat on lanseerattu kotimarkkinoille ja saatu asiakaspalaute on ollut erinomaista. Laajamittainen vienti käynnistyy suunnitelmien mukaan vuoden 2012 lopulla.”

Vienti 60 prosenttiin

”Tavoitteenamme on kasvattaa vienti 60 prosenttiin ja tavoitteen saavuttamisessa uusilla tuotteilla on ratkaiseva merkitys. Ilman tätä tuotekehityspanostusta olisimme pudonneet vientikelkasta ja liikevaihtomme olisi ollut hiljaa hiipuva hiillos. Viime vuoden myyntimenestys kotimaassa osoittaa, että uusilla tuotteilla pystymme vastaamaan markkinoiden vaatimuksiin. Haemme viennin kasvua entisten päämarkkinoidensa ulkopuolelta EU-maista ja Venäjältä.”

Ariterm on uudistanut kattilavalikoimaansa tuotekehitysprojektissa, joka on osa Tekesin Groove-ohjelmaa.

”Groove toi projektiin kurinalaisuutta: pysyimme aikataulussa ja keskityimme oikeisiin asioihin. Tekesin rahoituksen avulla pystyimme etenemään tuotekehityksessä nopeammin, kaiken kaikkiaan ilman Tekesin tukea emme olisi voineet toteuttaa näin laajaa projektia.”

Lisätietoja

Petteri Korpioja
Ariterm Oy
puh. 0400 942 705
petteri.korpioja(at)ariterm.fi

www.ariterm.fi

Teksti: Teonsana