Ahkera Smart Tech: Ainutlaatuista robotiikkaosaamista lentokentille

Jatkuvasti kasvavien matkatavaramäärien käsittely on raskasta, kallista ja tilaa sekä investointeja vaativaa toimintaa. Vantaalainen Ahkera Smart Tech on kehittänyt robotiikkaa hyödyntävän, maailman ensimmäisen täysin automaattisen matkatavaran pakkausjärjestelmän.

Matkatavaran käsittely on kriittinen osa koko lentokentän toimintaa. Ahkeran ratkaisu perustuu patentoituun suomalaiseen robotiikkaosaamiseen, itse kehitettyyn ohjelmistoon ja läheiseen yhteistyöhön suomalaisen ja kansainvälisen asiakaskunnan kanssa. Se tuo hyötyjä sekä lentokentän omistaville tahoille että lentomatkustajille.

Automaation avulla matkatavarat saapuvat entistä varmemmin ja nopeammin oikeaan osoitteeseen. Myös raskasta matkatavaran käsittelytyötä tekevien työturvallisuus lisääntyy. Lisäksi Ahkeran kehittämät ohjelmistot pakkaavat ja erittelevät matkatavaran oikeisiin kontteihin myös mahdollisten jatkolentojen sujuvuuden takaamiseksi.

Toimitusjohtaja ja perustajaosakas Harri Ruoslahti uskoo yrityksensä ratkaisun voivan mullistaa matkatavaran palveluketjun ja luoda uusia ansaintamalleja. Olemassa olevien laitteistojen toimintaa tehostamalla lentokentät pystyvät lykkäämään kalliita rakennusinvestointeja ja pidentämään jo tehtyjen investointien käyttöikää ja parantamaan niiden takaisinmaksua.

Yli neljän vuoden kehitystyö on kantamassa hedelmää. Lentokentillä uskotaan automaatioon tulevaisuuden prosessien ytimenä sekä turvallisemman ja varmemman lentomatkustamisen osana.

Teollinen kumppani Raute Oyj alihankintaverkkoineen on ollut mukana kehitystyössä. Tekesin rahoitus ja suomalaisten sijoittajien panos on taannut johdolle työrauhan.

Katso video Ahkera Smart Techin järjestelmän toiminnasta

Lisätietoja

Harri Ruoslahti
Ahkera Smart Tech
p. 050 433 4888
harri.ruoslahti (at) ahkeratech.com
www.ahkeratech.com

Kuva: Ahkera Smart Tech

Kaj Nordgren