The Switch Oy: Tuulivoima-alan kasvu vauhdittaa suomalaista huipputeknologiaa

”Tulimme markkinoille oikeaan aikaan oikealla tarjoamalla, ja pääsimme mukaan asiakaskuntamme vahvaan kasvuun. Vuonna 2008 liikevaihtomme nousi yli 53 miljoonan euron. Visiomme on olla vuonna 2012 liikevaihdoltaan 250 miljoonan euron yritys yli kymmenen prosentin kannattavuudella”, toteaa The Switch Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Mäkinen.

Luvut ovat hurjia, mutta kova on myös tuuliturbiinien ja niiden komponenttien kysyntä maailmalla. Yhdysvalloissa tuulivoimaa on suunniteltu lisättävän pitkällä tähtäimellä lähes yhtä paljon kuin hiili- ja ydinvoimaa yhteensä. Toinen vahva kasvun ajuri on Kiina, jossa on jo päätetty, että neljä prosenttia sähköstä tullaan tekemään tuulivoimalla.

Yhtiön päätuoteryhmät ovat kestomagneettigeneraattorit ja tehonmuokkaimet tuuliturbiineihin. Niiden avulla voidaan hyödyntää vaihteleva tuuli laajalla nopeusalueella energiantuotantoon ja täyttää sähkönlaatuun liittyvät vaatimukset.

”Olemme saaneet uusia asiakkuuksia entistä laajemmalla tuotevalikoimalla, joka vastaa monimegawattisten tuuliturbiinien tarpeisiin.”

Tekesin projektit ponnahduslautana

Tuotekehitykselle haastava projekti on suuri 8 MW:n kaasuturbiiniin liitetty multimegawattikone, joka on testattavana Statoililla Norjassa. Testeissä tutkitaan sen soveltuvuutta merenalaiseen käyttöön.

Tekes on ollut mukana The Switchin kansainvälistymisessä ja liiketoiminnan kehityksessä yrityksen alkuvaiheista lähtien.

”Tekes on kasvuyrityksen luotettavin kumppani ja ainoa instanssi, joka pystyy analysoimaan pienten yritysten teknologiaa ja sen merkittävyyttä. Tekes on myös meidän kasvun myötä lisännyt panostuksia ja uskonut meihin.”

The  Switch voitti pääpalkinnon kansainvälisessä cleantech-kilpailussa 2012  tuulienergialuokassa: www.globalcleantech.org/

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jukka-Pekka Mäkinen
The Switch
Puh. 040 8080 580
jukka-pekka.makinen(at)theswitch.fi
www.theswitch.com