SOLVER palvelut: Pakkauksen uudet ulottuvuudet

Moderni digipakkaus pitää sisällään tuotteen, mutta on lisäksi paljon muuta: osa markkinointia ja myynnin tukea sekä tiedonkeruun väline. Hurjimmissa visioissa pakkaus toimii jopa puhelimena ja yhdistää kuluttajat harrasteiden kautta.

”Digipakkauksessa olemme yhdistäneet ostamisen ja sosiaalisen median eri muodot sekä palkitsemisen keskenään. Yksilöidyt pakkaukset ovat tunnistettavissa ja sitä kautta ostaja voidaan palkita tuotteen ostamisesta. Palkinto voi olla esimerkiksi pääsylippu tai arpalippu, jonka hyödyntäminen aktivoituu rekisteröitymisen kautta”, kertoo toimitusjohtaja Mauri Reinilä, SOLVER palvelut Oy.

Yhtiö on Suomen ainut ja tiettävästi Euroopan suurin kotelotehdas, joka tarjoaa ainoastaan digitaalisesti tuotettuja pakkauspainopalveluja. Digitaalinen tuotanto käynnistyi vuonna 2007 ja kasvu on ollut yhteensä 50 prosentin luokkaa.

Digipakkauksesta markkinointivälineeksi

”Olemme yhdistäneet kehittämäämme PackageMedia-palveluun digitaalisen viestinnän, tunnistamisen ja peliteknologian osaamista, joka Suomessa on erittäin korkeatasoista. Palvelua on sovellettu muun muassa autolämmittimien, viruksentorjuntaohjelmien ja Koskenlaskija-juuston pakkauksiin. Esimerkiksi lääkepakkausten yksilöintiin on maailmalla lisääntyvä tarve. Kaiken kaikkiaan älypakkausten kysyntä on kasvussa ympäri maailmaa, sillä brändeillä on tarve saada lisäarvoa. Toisaalta kuluttajat odottavat palkitsemista.”

”Äly lisääntyy eri ympäristöissä ja pakkaus on tulevaisuudessa vielä paljon enemmän. Sillä pitää pystyä soittamaan vaikka puhelu toiselle, joka on ostanut samanlaisen tuotteen. Näin pakkaus voi yhdistää esimerkiksi saman asian harrastajat.”

”Ilman Tekesin tukea arvo- ja osaamisverkoston luominen olisi ollut yrityksellemme mahdotonta, varsinkin kehitysvaiheessa, jolloin resurssit ovat tiukalla. Tekesin rahoituksella olemme voineet hyödyntää laajoja verkostoja ja nopeuttaa kehitystyötä.”

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Mauri Reinilä
SOLVER palvelut Oy, Pyroll Kouvola 
Puh. 040 545 3497
mauri.reinila(at)solver.fi
www.packagemedia.fi
www.pyroll.com

Teksti: Teonsana Oy
Kuva: SOLVER palvelut Oy, Pyroll Kouvola