Sievin Jalkine: Liukastumiset kuriin

Sievin Jalkine Oy kehitti jalkineeseen nastamekanismin, jonka voi kytkeä helposti päälle ja pois. Innovaatio vähentää liukastumistapaturmia.

Sievi toi turva- ja työjalkinemarkkinoille ensimmäisenä maailmassa uuden, patentoidun nastamekanismin. Se lisää turvallisuutta talvikelien työntekoon.

”Kaatumistapaturmat aiheuttavat terveydenhuollolle runsaasti kustannuksia. Tässä on yksi keino, jolla kaatumisia ja niiden aiheuttamia kustannuksia voidaan ehkäistä. Tätä nastajalkinetta on helpompi käyttää kuin erikseen laitettavia liukuesteitä”, kertoo Sievin Jalkine Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Jokinen.

Jalkineen pohjarakenteessa on sisäänrakennettu nastamekanismi, joka mahdollistaa nastojen saamisen ulos ja sisään tarpeen mukaan. Nastat saadaan käyttöön kengässä olevasta avaimesta pyöräyttämällä. Sisätiloihin siirryttäessä nastat saadaan pohjan sisään, eivätkä lattiapinnat vaurioidu. Nastojen käyttö ei vaadi jalkineiden riisumista. Sievi Spike -jalkineparissa on 12 vahvarakenteista nastaa sekä varvas- ja naulaanastumissuoja. Uusimpana tulokkaana on malli myös vapaa-ajan käyttöön.

Kehittämishankkeen vaativuustasoa nostettiin

”Tekesin rooli jalkineen kehittämistyössä oli ratkaiseva. Meillä oli iso kynnys lähteä tekemään uutta tuotetta ja pelkoa epäonnistumisesta. Lähdimme Tekesin kannustamana kehittämistyöhön, ja se kannatti. Nostimme kehittämishankkeen vaativuustasoa. Tuloksena olivat hyvät tuotteet sekä työhön että vapaa-aikaan ja tyytyväisiä asiakkaita”, kertoo Jokinen.

Yritys on hyvä esimerkki hyvin johdetusta yrityksestä, joka pystyy uusiutumaan ja saamaan myyntiä myös kansainvälisiltä markkinoilta.

Sievin Jalkine Oy on Pohjois-Euroopan johtava jalkinevalmistaja, joka työllistää yli 550 henkeä tehtaillaan Sievissä ja Oulaisissa. Viennin osuus tuotannosta on noin 50 prosenttia. Sievin kaikki jalkineet valmistetaan Suomessa. Sievi-konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 58 miljoonaa euroa.

Lisätietoja

Hallituksen puheenjohtaja Markku Jokinen
Sievin Jalkine Oy
Puh. 0400 684 470
markku.jokinen(at)sievi.com
www.sievi.com

Teksti: Tiina Lifländer
Kuva: Sievin Jalkine