Raita Sport: LED-näytöt vievät jäähallien laitamainokset uuteen aikaan

Moderneja LED-näyttöjä hyödyntävä laitamainosjärjestelmä on syrjäyttämässä perinteiset jäähallien laitamainokset. Järjestelmän avulla mainostulot on mahdollista moninkertaistaa. Ensimmäinen järjestelmä on käytössä Raksilan jäähallissa Oulussa.

Jääkiekkokaukaloihin erikoistunut Raita Sport Oy on kehittänyt modernin laitamainosjärjestelmän ensimmäisenä Suomessa.

”Laitamainosjärjestelmämme ansioista jääkiekkoseura tai halliyhtiö voi lisätä mainostulojaan. Kaukalon laidassa olevaan LED-näyttöön voidaan myydä useita vaihtuvia mainoksia. Lisäksi niiden huomioarvo on merkittävästi suurempi kuin perinteisten hallimainosten. Pelien katsojien viihtyvyyttä parantaa se, että mediakuutiossa voidaan näyttää enemmän pelitapahtumiin liittyviä uusintoja, kun videomainoksia ajetaan kaukalon laidoilla olevilla LED-näytöillä”, kertoo Raita Sportin toimitusjohtaja Tuomo Hyvärinen.

Vaativat olosuhteet

”LED-mainostauluista on kokemusta jalkapallokentiltä, mutta jääkiekkopelien olosuhteet ovat paljon vaativammat LED-näytöille. Taklaukset, lähes 200 km/h -nopeudella laitaan iskeytyvä kiekko sekä kylmyys ja kosteus ovat tuoneet erityishaasteita kehitystyöhön. Meidän oli kehitettävä hinnaltaan kilpailukykyinen järjestelmä, joka täyttäisi myös kaukalon tarkkaan säädellyt mitat ja joka toimisi kaukalon kaarevissa osissa.”

”LED-näytöissä voidaan ajaa liikkuvaa videokuvaa. Mainosten tuotanto ja päivitys on nopeaa ja kustannuksiltaan kohtuullista. Hallin eri käyttäjät voivat myös myydä mainostilaa omiin tapahtumiinsa.”

Merkittävä kilpailuetu

”Saamme merkittävää kilpailuetua laitamainosjärjestelmästä myydessämme uusia kaukaloita. Oman huomattavan lisän liikevaihtoon tuo olemassa olevien kaukaloiden muuttaminen LED-järjestelmille. LED-järjestelmä yleistyy ammattilaistason jääkiekkosarjapelejä isännöivissä halleissa muutaman vuoden kuluessa. Merkittävimmät markkina-alueet ovat Suomi, Ruotsi, Venäjä, Saksa ja Sveitsi. Raksilan jäähalli Oulussa on meille tärkeä referenssikohde.”
”Uusi järjestelmä tulee kasvattamaan liikevaihtoamme vuositasolla vähintään 10 prosenttia ja lisää työntekijöiden määrää usealla henkilöllä niin valmistuksessa, asennuksessa ja käytössä.”

”Tekesin rahoituksella oli huomattava merkitys tuotekehitys- ja testausvaiheessa, ja se on mahdollistanut meidän omat panostukseksemme uuden tuotteen kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen. Rahoituksen avulla pystyimme nopeuttamaan kehitystyötä.”

Lisätietoja

http://www.youtube.com/embed/i7_UCl7aBjM?hl=fi&fs=1

Toimitusjohtaja Tuomo Hyvärinen
Raita Sport Oy
puh. 0440 299 017
tuomo.hyvarinen(at)raitasport.com
www.raitasport.com

Teksti: Teonsana
Kuva: Raita Sport Oy