Raisoft: Asiantuntijatukea hoitosuunnitelmien laatimiseen

Kokkolalainen vuonna 2000 perustettu asiantuntijayritys Raisoft Oy toimittaa asiakkailleen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan IT-ratkaisuja ja koulutuspalveluja. Toiminta keskittyy tutkittuun tietoon pohjautuvaan kansainväliseen RAI-järjestelmään, joka on tarkoitettu vanhusasiakkaiden hoidon tarpeen ja laadun sekä kustannusten arviointiin ja seurantaan. Asiakkaina ovat kunnat ja yksityiset hoitopalveluyritykset kautta maan.

”Tuotteidemme avulla saadaan rakennettua yksilöllinen ja toimiva hoitosuunnitelma. Sen avulla potilaalle voidaan määrittää oikea hoitopaikka, joka voi olla hoitolaitoksen tai kotihoidon piirissä”, kertoo Raisoft Oy:n toimitusjohtaja Robert Åström.

Raisoftin tarjoamat palvelut sisältävät ympärivuorokautista hoitoa, kotihoitoa, akuuttihoitoa ja mielenterveyshoitoa tukevat ohjelmistot.

”Räätälöimme sopivat tuotteet aina asiakkaan tarpeiden mukaan yhdessä asiakkaan kanssa. Ennen ohjelmistojen käyttöönottoa järjestämme hoitohenkilökunnalle kattavan sisältökoulutuksen sekä ohjelmiston käytön koulutuspäivän, jotta tuote voidaan ottaa heti tehokkaaseen käyttöön. Vuosittain koulutuksiin osallistuu noin 6 000 hoitoalan ammattilaista”, Åström sanoo.

Tekesin rahoituksella laajentumista

Suomen lisäksi Raisoftin tuotteet ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa ympäri maailmaa.

”Olemme toimittaneet tuotteitamme esimerkiksi Singaporeen, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Pelkästään Sveitsissä osuutemme hoitolaitospaikoista on 30 000 paikkaa. Suomessa markkinaosuutemme on sekä laitos- että kotihoidossa noin 40 prosentin luokkaa”, Åström kertoo.

Raisoft oli mukana Tekesin FinnWell-ohjelmassa vuosien 2004-2006 aikana. Robert Åströmin mukaan ohjelmaan osallistuminen vahvisti voimakkaasti yrityksen asemaa markkinoilla.

”Tekesin rahoituksen myötä pystyimme nopeuttamaan tuotekehitystä ja investoimaan siihen entistä enemmän. Lisäksi saimme tehostettua yrityksen verkostoitumista. Unohtaa ei myöskään pidä FinnWell-ohjelman myötävaikutusta uusien työpaikkojen syntymiseen. Vuosina 2004-2006 Raisoftin työntekijämäärä tuplaantui”, Åström toteaa.

Raisoft on tehnyt myös tiivistä yhteistyötä Jyväskylän yliopiston alaisen Chydenius-instituutin toteuttaman RAI-tutkimuksen kanssa.

Lisätietoja

Robert Åström
toimitusjohtaja
Oy Raisoft Ltd
puh. 020 778 9562
robert.astrom(at)raisoft.com
www.raisoft.fi

Teksti: Teonsana