Progman: Talotekniikan energiatehokkuudella maailmanmarkkinoille

Suomalaisella MagiCAD-talotekniikan suunnitteluohjelmistolla on vahva markkina-asema Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, eräissä Euroopan maissa, Venäjällä ja Kiinassa. Liikevaihdosta viennin osuus 75 prosenttia. Entistä vahvempaa asemaa yritys hakee lokalisoinnin ja jakelun tehostamisella.

”Vuodesta 1998 lähtien kehittämällämme MagiCAD-ohjelmistolla talotekniikan suunnittelija hoitaa LVI- ja sähköjärjestelmien suunnittelun sekä suorittaa tekniset laskelmat ja tuottaa tarvittavat piirustukset. Pilvipalveluna MagiCAD hyödyntää Euroopan laajinta tuotetietokantaa, jossa on satoja tuhansia tuotteita maailman johtavilta laitevalmistajilta”, kertoo toimitusjohtaja Mauri Susilahti Progman Oy:stä.


MagiCAD-ohjelma soveltuu myös BIM (Building Information Model) -projekteihin. Suunnittelualojen välinen koordinointi tapahtuu kunnolla silloin, kun arkkitehti-, rakenne- ja talotekniikan suunnittelumallit ovat BIM-malleja: muutosten tekeminen on helpompaa sekä päivitykset ja korjaukset ovat kaikkein osapuolien käytettävissä.

Säästöjä ja kustannustehokkuutta

”MagiCAD-ohjelman avulla suunnittelu on mahdollista tehdä siten, että kaikki ne ongelmakohdat, jotka tavallisesti löydetään vasta työmaalla, voidaan minimoida jo suunnitteluvaiheessa. Muun muassa 3D-mallin avulla pystytään varaamaan tarpeeksi tilaa kanaville, putkistoille ja laitteille. Taloteknisiin malleihin liittyy myös energiatehokkuuslaskelmia, joista saadaan luotettavampia tietomallipohjaisina”, Susilahti lisää.

”Liikevaihdostamme 75 prosenttia tulee viennistä. Tavoitteemme on löytää uusia markkina-alueita ja lisätä volyymiä nykyisillä markkinoilla niin, että keskimääräinen kasvu olisi 5-10 prosenttia vuodessa. Tekesin rahoituksen avulla kehitämme teknisiä ratkaisuja ja innovaatioita, jotka helpottavat vaadittuja lokalisointiprosesseja.”

Susilahden mukaan Tekesin rahoitus on rohkaissut yritystä investoimaan ja ottamaan riskejä sekä hankkimaan alihankintaa.

Lisätietoja

Mauri Susilahti
puh. 041 4454 624
ms(at)progman.fi

www.magicad.com

Teksti: Viestintätoimisto Teonsana Oy