PolarSol: Aurinkokeräin Pohjolan oloihin

Aurinkoenergian käyttö on lisääntynyt tasaisesti maailmalla. Myös Suomessa aurinkoa kannattaa hyödyntää energianlähteenä, vaikka meillä olosuhteet ovat haastavammat kuin etelämpänä. Markkinoille on tullut pohjoisiin oloihin suunniteltu aurinkoenergiajärjestelmä, jonka kehittämisessä on huomioitu haastavat ilmasto-olosuhteet.

"Aurinkoenergiajärjestelmämme on ainoa markkinoilla tarjolla oleva järjestelmä, joka tuottaa energiaa myös lämmitykseen, eikä vain käyttöveden lämmitykseen. Lisäksi järjestelmämme toimii vuoden jokaisena päivänä, toisin kuin kilpailevat järjestelmät, joiden toiminta-aika on vain 3 – 4 kuukautta vuodessa. Järjestelmän keskiössä on kehittämämme aurinkokeräin, joka valmistetaan ohuesta ruostumattomasta teräksestä kylmämuokkausmenetelmällä. Menetelmän ansiosta keräimeen saadaan monikertainen keräinpinta-ala verrattuna perinteisiin keräimiin. Ratkaisulla on materiaalinsa ja valmistusteknologiansa ansiosta monia etuja: pitkä käyttöikä, korkea teho ja lämpötehokkuus sekä nopea käyttövalmius", luettelee kehityspäällikkö Elena Sonne PolarSol Oy:stä.

PolarSolin aurinkokeräin perustuu venäläiseen innovaation, jota on jalostettu eteenpäin suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Uuden sukupolven aurinkokeräimen kehitystyön ovat mahdollistaneet PolarSolin vahva materiaalitekninen ja prosessiosaaminen.

Vahvat verkostot

Verkottuminen osaavien ja asiantuntevien tahojen kanssa on helpottanut tuotteen kehitystä ja testaamista sekä tuotantoprosessin käynnistämistä.
"Meidän verkostoomme kuuluu kansainvälisiä toimijoita, mikä tulee jatkossa helpottamaan myös kansainvälisille markkinoille pääsyä. Ensimmäiset askeleet suuntautuvat Venäjälle ja Kanadaan."

"Koska PolarSolin järjestelmä pystyy toimimaan erinomaisesti pohjoisille leveysasteilla, on sillä huomattava potentiaali myös aurinkoisemmassa Keski-Euroopassa ja päiväntasaajan ilmastossa. Järjestelmä soveltuu kerrostalojen, teollisuuslaitosten ja kasvihuoneiden lämmitykseen."

PolarSol on kehittänyt patentoimaansa järjestelmää Tekesin Toiminnalliset materiaalit -ohjelmassa. Tuotanto on alkanut lokakuun alussa 2011 Joensuussa. Tällä hetkellä yritys työllistää viisi henkilöä, työntekijöiden määrä tulee kaksinkertaistumaan lähitulevaisuudessa.

"Tekes on auttanut meitä tuotteen ja tuotannon sertifiointiprosessin käynnistämisessä, tuotteen prototyypin viimeistelyssä, tuotantolinjan kehittämisessä sekä laatujärjestelmän luomisessa."

Lisätietoja

Kehityspäällikkö Elena Sonne
PolarSol Oy
Puh. 0400 624 781
sonne(at)polarsol.com
www.polarsol.com

Pia Mörk