Omenahotelli: Maailmanlaajuisesti uniikki hotellikonsepti

Omenahotelli kehitti maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen varausjärjestelmän, joka mahdollistaa edullisen majoittumisen keskellä kaupunkia.

Idea Omenahotellin takana kypsyi vuosien saatossa, kun yrityksen toimitusjohtaja Rabbe Grönblom matkusti perheineen maailmalla ja harmitteli majoituskustannuksia. Monen muun matkaajan tavoin hän kaipasi edullista hotellivaihtoehtoa keskeisellä paikalla. Lisäksi hän oivalsi, etteivät kaikki matkustajat kaipaa hotellilta laajaa palveluvalikoimaa, vaan siisti yösija kaupungin sydämessä on tärkeintä.

Turhat rönsyt pois

Omenahotelli sijaitsee aina kaupungin keskustassa lähellä palveluita ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Keskeisestä sijainnista huolimatta hinnat ovat aina edullisia, niin että perheilläkin on varaa majoittua keskustaan. Tämä on mahdollista teknologiaa hyödyntämällä.

Omenahotellissa ei tarvitse odotella palvelua vastaanottotiskillä. Asiakas varaa ja maksaa huoneensa internetin välityksellä ja saa ovikoodin suoraan kännykkäänsä. Tällä koodilla asiakas pääsee sisään niin hotellin pääovesta kuin omaan huoneeseensakin. Jokaisella asiakkaalla on henkilökohtainen koodi ja huoneiden ovikoodit vaihtuvat aina asiakkaan vaihtuessa. Varausjärjestelmä on myös joustava hinnoittelussa, sillä se huomioi reaaliaikaisesti varaustilanteen sekä kilpailijoiden tarjoamat hinnat. Omenahotelli on kehittänyt toimivan palvelukokonaisuuden, jonka kehittämistä Tekes on ollut tukemassa.

Kustannustehokkuutta teknologiasta

Nimenomaan teknologia tekee Omenahotellista ainutlaatuisen. Innovatiivinen varausjärjestelmä mahdollistaa sen, ettei hotellissa ole perinteistä vastaanottoa eikä henkilökuntaa. Automaattinen hinnoittelujärjestelmä huomioi kysynnän muutokset ja kilpailijoiden hinnoittelun ja sen kautta voidaan hoitaa asiakaspalvelu, raportointi, taloushallinto, suunnittelu, markkinointi jne.

Ulkoistamalla taas hoidetaan siivous, vartiointi ja monet muut perinteisen hotellin palvelut. Huoneet pidetään ehdottoman siisteinä ja vartijat saapuvat viipymättä paikalle, mikäli huomaavat jonkin Omenahotellin kaikkia yleisiä tiloja valvovan kameran kautta jotain epäilyttävää.

Uusi suomalainen vientituote

Tällä hetkellä yhteensä 14 Omenahotellia toimii kahdellatoista eri paikkakunnalla. Kansainvälistyminen on ollut tärkeää Omenahotellille alusta lähtien ja ketjun hotelleja löytyykin Suomen lisäksi jo Tukholmasta sekä Kööpenhaminasta. ”Etsimme jatkuvasti uusia kohteita ja avaamme hotellin, mikäli sellainen löytyy. Jatkossa aiomme laajentaa toimintaamme niin Suomessa kuin ulkomaillakin”, sanoo Omenahotellin varatoimitusjohtaja Janne Wartiovaara.

Uusien hotellien avaamisen lisäksi varausjärjestelmän franchising-myynti on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri maailmaa. Helposti kopioitavissa ja muokattavissa oleva järjestelmä sopii mihin maahan tahansa. Omenahotellista on kovaa vauhtia tulossa toimiva vientituote Suomesta maailmalle.

Lisätietoja:

Varatoimitusjohtaja Janne Wartiovaara, Omenahotels
puh. 050 5510 442
janne.wartiovaara(at)omenahotels.com

Teksti: Maija Joki-Korpela
Kuva: Omenahotelli