Oceanvolt tekee veneilystä vaivatonta, äänetöntä ja ympäristöystävällistä

Oceanvolt Oy tarjoaa SD8.6-sähköpropulsiojärjestelmiä sekä uusiin purjeveneisiin että vanhojen purjeveneiden moottoripäivityksiin. Nuori ja nouseva yritys on saanut merkittävää potkua kehitystyöhönsä Tekesin Vene-ohjelmasta.

Maakravun ymmärrettävällä kielellä sähköpropulsiojärjestelmä tarkoittaa veneisiin asennettavaa sähkömoottoria litiumakkuineen.  Oceanvoltin ratkaisussa moottoria voidaan käyttää veneen voimanlähteenä, ja sillä voidaan regenerointitoimintonsa vuoksi myös ladata veneen akkuja. Järjestelmä on yli kahden vuoden tuotekehityksen ja testauksen tulos.

SD8.6 ruokkii kaikki veneessä tarvittavat sähkölaitteet.  Järjestelmässä on joustava kiinnitys veneeseen, minkä johdosta ajo on äänetöntä ja värinätöntä. Mikroprosessori-ohjattu sähköntuotto ominaisuus mahdollistaa taittolapaisen potkurin käytön sähkön tuottamiseen. Testejä on tehty laboratoriossa sekä merellä. 

”Emme olisi hankkeessamme näin pitkällä ilman Vene-ohjelman tukea. Ohjelma on avannut rahahanoja, tarjonnut mahdollisuuksia osallistua tutkimusprojekteihin sekä luonut mahdollisuuksia ajatusten vaihtoon”, Oceanvoltin toimitusjohtaja Janne Kjellman kertoo.

”Vene-ohjelman puitteissa on järjestetty seminaareja, joista on saatu hyödyllistä tietoa. Sekin, että ohjelman substanssiosaajat ovat arvioineet hankettamme, on helpottanut olennaisesti kehitystyötämme”, Kjellman jatkaa.

Taloudellista veneilyä

Oceanvoltin SD8.6-sähkömoottorilla voidaan tarvittaessa edetä veneen painosta, koosta, käytettävästä nopeudesta ja akkukapasiteetista riippuen kymmenien ja jopa satojen merimailien pituisia matkoja. Järjestelmässä on tarpeeksi tehoa satamamanöövereihin ahtaissakin paikoissa.

Lataamismahdollisuus purjehdittaessa poistaa turhaa huolta veneen virran loppumisesta. Se on hyödyllinen toiminto varsinkin pitkillä purjehduksilla, jolloin veneen sähkölaitteet on pidettävä pitkiä aikoja yllä ajoakuilla.

Oceanvoltin järjestelmät eivät ainoastaan kuluta voltteja vesillä, vaan myös tuottavat niitä vedestä. Samalla järjestelmät tekevät veneilystä entistä vaivattomampaa, äänettömämpää ja ympäristöystävällisempää. Tällä on erityistä merkitystä esimerkiksi Keski-Euroopassa, jossa on paljon järviä, joilla perinteisellä polttomoottorilla ajaminen on kiellettyä tai sitten siitä joutuu maksamaan merkittävän summan.

Oceanvolt pyrkii hakemaan kotimaan lisäksi asiakkaita nimenomaan Keski-Euroopasta. Ensimmäiset toimitukset on jo lähetetty asiakkaille Hollantiin ja Ranskaan. Asiakkaat pyritään tavoittamaan veneilyketjun eri pisteissä. Tuotteita myydään niin veneveistämöiden kautta kuin suoraan loppukäyttäjillekin.

Oceanvoltin tulevaisuuden Kjellman näkee valoisana. 

”Olemme tällä hetkellä keräämässä lisärahoitusta kansainvälisen myynnin vahvistamiseen. Ratkaisumme on ainutkertainen, ja vaikka samaa ongelmaa varten on kyllä olemassa kilpailevia ratkaisuja, uskomme pärjäävämme kilpailussa.”

Yhteystiedot:

Toimitusjohtaja Janne Kjellman
Oceanvolt Ltd
Laivakatu 3
00150 Helsinki
info(at)oceanvolt.com
Puh.: 040 717 6336
Fax: 042 717 6336
www.oceanvolt.com

Teksti: Kati Laakso
Kuva: Oceanvolt Ltd