Kiilto Oy: Uusi tehdas mahdollisti entistä laajemman tuotevalikoiman

Kiillon uusi rakennusteollisuuden jauhemaisiin kuivatuotteisiin erikoistunut tehdas on mahdollistanut tuotevalikoiman laajentamisen. Uusilla tuotteilla ja Venäjän tehtaalla on ollut huomattava merkitys Kiillon liikevaihdon kasvuun.

Kiilto Oy on valmistanut rakennusteollisuuden jauhetuotteita liimoihin keskittyvän kemian tehtaan yhteydessä pienessä mittakaavassa. Tuotteiden kysynnän kasvu ja tarve laajentaa jauhemaisten tuotteiden valikoimaa edellyttivät kokonaan uuden tehtaan rakentamista. Uusia tuotteita tutkittiin Tekesin rahoituksella.

”Tutkimme yhteistyössä tehtaan toimittajan kanssa, miten tuotantokapasiteetti olisi mahdollista saada hyödynnettyä optimaalisesti ja laajennettua uudenlaisiin jauhemaisiin tuotteisiin. Olemme keskittyneet hienompaan jauhetuotepuoleen, erityisesti tuotteisiin, jotka soveltuvat korjausrakentamisen tarpeisiin”, kertoo tutkimuspäällikkö Raija Polvinen Kiilto Oy:stä.

Vähäpölyisyys ja uusioraaka-aineet

”Tavoitteemme oli saada materiaaleista vähäpölyisiä, mistä olisi hyötyä niin tuotannon kuin loppukäyttäjän näkökulmasta. Lisäksi tuotteemme täyttävät vaatimukset, joita on asetettu hyvälle sisäilmalle. Olemme myös samanaikaisesti laajentaneet raaka-ainepohjaa uusio- ja kierrätysmateriaaleihin, käytämme muun muassa kierrätyslasia”, Raija Polvinen luettelee uudesta tuotannosta saatuja etuja.

”Uusiomateriaaleihin keskittynyt tutkimushanke, joka myös oli Tekesin rahoittama, on lisännyt tietoisuutta kierrätyksestä ja se on muuttanut asenteitamme niin, että pyrimme etsimään mahdollisia uusioraaka-aineita muihinkin prosesseihin ja ottamaan niitä käyttöön aina kun niitä on saatavilla kustannustehokkaasti.”

Hyvät kokemukset uudesta tehtaasta johtivat vastaavan tehtaan rakentamiseen Venäjälle. Uudet tehtaat ovat vahvistaneet Kiillon liiketoimintaa ja uudet tuotteet ovat kasvattaneet liikevaihtoa merkittävästi.

”Tekesin rahoitus on mahdollistanut keskittymisen enemmän tutkimuksellisiin asioihin, mihin meillä ei tavallisesti ole mahdollisuutta, kun teemme arkista tuotekehitystä.”

Lisätietoja

Tutkimuspäällikkö Raija Polvinen, Kiilto Oy
Puh. 0207 710 279
raija.polvinen(at)kiilto.com

Teksti: Teonsana Oy
Kuva: Kiilto Oy