Digitala callcenter är lika med mer pengar

LeadDesk hjälper callcenter att verka mer kostnadseffektivt. Finansieringsprogrammet Team Finland LetsGrow stödjer företagets tillväxt på den internationella marknaden.

LeadDesk, grundat år 2010, erbjuder callcenter en molnbaserad tjänst för inkommande och utgående samtal samt behandling av e-post och webbchatt, baserat på en månadsavgift. Företagets produkt är en molnprogramvara, till vilken kunden kan skaffa tilläggsfunktioner efter behov. Programmet kan även integreras med till exempel kundens affärssystem.

LeadDesks huvudverksamheter finns i Helsingfors, medan produktutvecklingen utförs i Villmanstrand. Företaget har lokala försäljningsverksamheter i Amsterdam, Berlin, Köpenhamn, Oslo, Stockholm och Warszawa samt återförsäljare i Storbritannien, Irland och Estland.

Kunderna kommer från olika områden, till exempel finans-, media- och publikationsbranschen, och målgrupperna är både konsumenter och företag. Bland företagets kunder återfinns Amnesty International, Volvo, Fortum, Manpower, Intrum Justitia, Otavamedia och Sanoma.

Ett tillväxtföretag på ett internationellt tillväxtspår

LeadDesks omsättning har ökat från 1,1 miljoner euro år 2012 till 4,8 miljoner euro i fjol. Samtidigt har antalet anställda ökat från 15 till 66. I Finland har företaget 40 procent av marknaden för utgående samtal.

Härnäst är målet att öppna nya kontor i Europa. Detta främjas av en investering på 5,5 miljoner euro från ett brittiskt bolag och Industriinvestering.

Samarbetet med Team Finland stödjer internationaliseringen

Inom finansieringsprogrammet Team Finland LetsGrow erbjuder Finnvera ett lån utan säkerhet, Tekes finansiering för anskaffning av experttjänster och Finpro experttjänster för internationalisering. LetsGrow hjälper LeadDesk att växa genom att möjliggöra större investeringar i marknadsundersökningar och utnyttjande av marknadsdata i affärsverksamheten.

"Samarbetet hjälper oss att skapa nätverk och satsa på personalens kompetensutveckling. Nu ligger även de saker som Team Finland förutsätter av oss mycket närmare riktiga investerare – både nuvarande och potentiella."

"Före LeadDesk har jag i andra företag har haft att göra med olika offentliga aktörer. Nu är Team Finlands enhetliga budskap och förenklade servicemodell en verklig förbättring jämfört med tidigare", säger verkställande direktör Olli Nokso-Koivisto.

Mer information

Olli Nokso-Koivisto
CEO
LeadDesk
tel. +358 44 0665765
olli.nokso-koivisto (at) leaddesk.com
www.leaddesk.com

Bild: LeadDesk

Kaj Nordgren