Kesämatka 2045

Tervetuloa vuoteen 2045! Suomiset matkaavat heinäkuun aikana ympäri Suomen. Lue viikoittain ilmestyvä matkakertomus ja pohdi onko se täyttä utopiaa vai mahdollista jo vuonna 2014. Osallistu tarinaan kommentoimalla mikä olisi sinun tulevaisuuden innovaatiosi.

Älykäs kaupunki

Suomisen perheen kesämatka alkaa. He nousevat Helsingissä luotijunaan, joka tunnistaa perheen älysirut ja kysyy vahvistusta matkan maksusta. Äiti vahvistaa maksun istuimen näytöltä sormenjäljellään ja muistelee ääneen: "Käytin Sydneyssä ensimmäisen kerran tätä TravelChip-applikaatiota". 

Junamatkan aikana tytär Mea tarkastelee multipadilta onko kodin jääkaappi antanut kissalle jo ruuan. Yhtäkkiä keittiöstä nousee näytölle viesti, jonka ääneen isoisä havahtuu: ”Mitäs roskaa sieltä Twitteristä taas tulee?” Mea vastaa: ”Itse asiassa kotiroskis juuri twiittasi, että kodin raaka-aineet on lähetetty 4D-printtiasemalle, ja materiaalipalkkiot ovat jo tilillä." 

Juna saapuu Tampereelle 15 minuutin jälkeen. Samoihin aikoihin italialainen perhetuttava Luigi on lentämässä Lappiin avaruuszeppeliinillä. Hän huomaa Suomisten olevan reitin varrella ja päättää käydä tervehtimässä perhettä. Hän muuttaa matkareittinsä, irrottautuu zeppeliinistä kapselillaan ja leijailee kohti Tampereen matkakeskusta. 
 
Isä, joka työskentelee globaalissa raaka-ainekeskuksessa, saa Koskipuistossa tiedotteen, että Mumbaissa on tukkeuma resurssiverkostossa. Isä käskyttää multipadillaan porausrobotit tukkeuman suuntaan. Tilanne korjautuu nopeasti. Isä vaihtaa ruudulta Mumbain näkymän Tampereen resurssiverkostoon. Grafeenista näyttää olevan Tampereella hieman pulaa, joten hän ohjaa Nokian ylimääräiset ainekset Tampereen raaka-ainekeskukseen.

Luigi saapuu Tampereelle ja jatkaa älytaksilla perheen sijaintitietojen osoittamaan paikkaan Koskipuistossa. Taksi pujahtaa kävelykadun alle, jossa ratikka ja muu automatisoitu liikenne kulkevat. Automatisoitu taksi vaihtaa yllättäen suuntaa kohti Tammelan toria ilmoittaen perheen sijaintitiedon muuttuneen. Luigi saapuu paikalle ja löytää perheen nauttimassa mustaasoijaa.Esimerkkejä Tekesin rahoittamista tulevaisuuden tekijöistä

Enevo

Ajelo / Kutsuplus

comments powered by Disqus