Kesämatka 2045

Tervetuloa vuoteen 2045! Suomiset matkaavat heinäkuun aikana ympäri Suomen. Lue viikoittain ilmestyvä matkakertomus ja pohdi onko se täyttä utopiaa vai mahdollista jo vuonna 2014. Osallistu tarinaan kommentoimalla mikä olisi sinun tulevaisuuden innovaatiosi.

Terveysteknologia & kyberturvallisuus

Suomiset ovat matkanneet Joensuusta Poriin. Geeniterapeuttina toimiva isän sisko on SuomiAreenalla puhumassa ennaltaehkäisevästä älyvaateterveydestä. Esitelmän jälkeen perhe lähtee jazz-festareille piknikille.

Äiti ja tytär tutkailevat kaupungin Lentävä ravintola -palveluita ja tekevät tilauksen. Mummi ei välitä jazzista, joten hän siirtyy korvanappien ja aurinkolasiensa avulla Kaustisen kansanmusiikkitapahtumaan. 

Pian mummin esitys keskeytyy, kun aurinkolasit ilmoittavat, että on viikoittaisen hyvinvointitapaamisen aika. Mummin viereen ilmestyy hologrammina oululainen omalääkäri: "Terve! Sinullahan on täällä kova tanhuaminen menossa. Onnellisuusarvosi ovat kohdillaan. Annostelen kuitenkin älypaitasi kautta sinulle magnesiumia, koska pitkäkestoisessa joraamisessa on krampin vaara. Mummi vastaa: "Kiitos! Olin juuri erään konsertin lumoissa enkä huomannut älypaitani ilmoituksia." Lääkärin täytyy seuraavaksi soittaa asiakkaalleen Senegaliin, joten hän toivottaa hyvää kesäpäivän jatkoa ja katoaa näkymästä.   

Lentorobotti tuo piknikmatolle kattavan ruokakorin. Äiti vahvistaa maksun ja toteaa: "Minun nuoruudessani piti maksaessa käyttää tietosuojan takia kaikenlaisia koodeja, allekirjoituksia ja palomuureja." Lapset ovat ymmällään. Tietohan on automaattisesti henkilökohtaista ja suojattua. Isä skannaa vielä älykellolla ruoat tarkistaen, onko niissä kesädieettiin soveltuvat kalorimäärät ja ravintoaineet.


comments powered by Disqus