Kesämatka 2045

Tervetuloa vuoteen 2045! Suomiset matkaavat heinäkuun aikana ympäri Suomen. Lue viikoittain ilmestyvä matkakertomus ja pohdi onko se täyttä utopiaa vai mahdollista jo vuonna 2014. Osallistu tarinaan kommentoimalla mikä olisi sinun tulevaisuuden innovaatiosi.

Resurssitehokkuus & biotalous

Suomisten matka jatkuu Tampereelta Joensuun suuntaan. Perhe on päättänyt mennä Kolille poimimaan lakkoja. Matka taittuu aurinkobussilla, joka saa energiansa tien paneeleista. Bussissa mummo hakee älylaseilla, missä on tällä hetkellä kypsin ja kattavin lakkasato:  ”Tämän sovelluksen mukaan läheltä löytyy myös runsaasti herkkutatteja.”

Perhe saapuu keltaisimmalle lakka-apajalle. Maastossa liikkuu pari biohajoavaa sensoria, jotka tuottavat tietoa ympäristöstä. Perheen poika Noel huutaa pusikosta: ”Tulkaa katsomaan! Mikä tämä oikein on? Se näyttää ihan pullolta, mutta siinä on outoa materiaalia!" Isoisä kertoo sen olevan muovista tehty limsapullo: "Kerätäänpä se pois täältä luonnosta. Voimme kierrättää sen hiilimateriaalin."

Korien täytyttyä lakoista isä etsii kyydin liikennepalvelu Unterilla Joensuuhun. Vaihtoehtoja löytyy useita ja perhe valitsee kulkupelikseen kotimaisen puuauton. Lyhyen odottelun aikana taivaalta alkaa tihkua vettä. Heidän vaatteensa reagoivat sateeseen ja muokkaantuvat veden kestäviksi. Auton kurvatessa Kolilta kohti moottoritietä perhe ohittaa resurssitilan, jossa kasvatetaan tuulilaseja.

Kaupungissa on kova vilske perinteisten selluloosa-muotiviikkojen takia. Hotellit ovat täynnä  vaatealan väkeä, joten tytär Mea varaa yöpaikan Upbnb-palvelusta paikallisen eläkeläispariskunnan luota. Varausta tehdessään hän löytää  älylasiensa kartalta myös lähimmän resurssileipurin: "Täällä voimme tehdä keräämistämme lakoista ja limsapullon hiilestä lakkapiirakkaa."comments powered by Disqus