Kesämatka 2045

Tervetuloa vuoteen 2045! Suomiset matkaavat heinäkuun aikana ympäri Suomen. Lue viikoittain ilmestyvä matkakertomus ja pohdi onko se täyttä utopiaa vai mahdollista jo vuonna 2014. Osallistu tarinaan kommentoimalla mikä olisi sinun tulevaisuuden innovaatiosi.

Kansainvälistyminen

Perhe saapuu Helsinkiin, jossa planeettojenvälinen startup-festivaali Water&Snow on juuri alkanut. Startup-hubina tunnettu Helsinki on vetänyt kävijöitä Marsista saakka.

Suomisten liikeidean versio 1.0 on ollut asiakkailla testattavissa. Festareilta he hakevat vielä lisää palautetta. Tätä varten äiti pitchaa hankkeen jättiscreenillä planeettojenväliselle raadille. Argentiinasta neuvotaan selvittämään asiakastarve ja kohdemarkkinat tarkasti.

Mea ja Noel osallistuvat Tekesin kohdemarkkinapeliin. He pukevat ylleen virtuaalikypärät ja aloittavat. Markkinavalloitukseen tarkoitetulla rahoituksella he palkkaavat ammattipelaajia, jotka levittävät demoversiota eteenpäin.

Tulosten avulla perhe saa selville, missä alueilla ja asiakasryhmissä idea toimii. Sitä täytyy kehittää uusien tarpeiden mukaisesti. Isoisä näyttää hiukan pettyneeltä, mutta äiti lohduttaa: "On epäonnistumista olla epäonnistumatta. Nyt tiedämme, miten räätälöimme seuraavan version." Tuloksista isä huomaa myös, että heidän tulisi siirtyä kotimarkkinoiden ulkopuolelle. "Tarkoittaako kotimarkkinat Eurooppaa?", tiedustelee Noel. "Ennen vanhaan se tarkoitti, mutta nyt sillä viitataan koko maapalloon. Suomalaisten pk-yritysten tavoin meidän tulee pikaisesti planeettojenvälistyä", isä kertoo.

Tekesin demo-ja pilottipelillä perheen idean uusi versio lähtee levitykseen. Pilotti kerää runsaasti huomiota ja menestyy hyvin. Kesämatkan ideat kantavat hedelmää. Nyt on aika planeettojenvälistää idea!comments powered by Disqus