Kesämatka 2045

Tervetuloa vuoteen 2045! Suomiset matkaavat heinäkuun aikana ympäri Suomen. Lue viikoittain ilmestyvä matkakertomus ja pohdi onko se täyttä utopiaa vai mahdollista jo vuonna 2014. Osallistu tarinaan kommentoimalla mikä olisi sinun tulevaisuuden innovaatiosi.

Uudistuva työ

Suomisten perhetuttava Luigi ottaa yhteyttä Enontekiön ympärivuotisesta laskettelukeskuksesta. Hän on lähdössä hyperloopilla työmatkalle Patagoniaan, mutta haluaa tarjota perheen lapsille laskettelupäivän ennen lähtöään. Niinpä perhe hyppää luotijunaan, joka on tunnin päästä Lapissa. 

Isoisä ja Noel-poika ovat kesämatkansa aikana saaneet mahtavia ideoita ja suunnittelevat laskettelumäessä yhteistä liiketoimintaa. Isoisä kertoo yrityksen perustamisen olleen ennen monimutkaista: "Kaikenlaisia lomakkeita piti täyttää. Onneksi nykyään henkilökoodi toimii y-tunnuksena ja saa olla mukana monenlaisissa yrityksissä ja projekteissa." Noel jää miettimään mitä ”lomake” tarkoittaa.

Muiden lasketellessa äiti kiipeää tunturin päälle. Hänen tulisi olla paikalla Aurinkobonukset-firman palavereissa Pariisissa ja Pekingissä. Äiti ottaa virtuaalikypärän, valitsee digijakkupuvun ja siirtyy Pariisin toimistoon. Siellä robottiklooni äidistä kättelee kollegoita. Äiti ohjaa robotin liikkeitä ajatuskoodeilla ja juttelee suomeksi robotin kääntäessä viestit ranskaksi. Palaverin jälkeen onkin aika siirtyä Pekingin demolaitokselle, jossa toinen robottiklooni vetää esittelykierroksen kiinaksi potentiaaliselle asiakasryhmälle. 

Laskettelun jälkeen isoisä ja Noel lataavat demoversion ideastaan planeettojenväliseen IdeaTubeen, jossa käyttäjät voivat 4D-tulostaa tuotteita ja testata palveluita. After skissä he esittelevät liikeideansa myös muille perheenjäsenille. Koko perhe innostuu hankkeesta ja haluaa jatkaa yhdessä sen toteuttamista. Lue kuinka hanke etenee Helsingissä.


comments powered by Disqus