Suomisen perhe 2040

”Raikas meri-ilma ja ihana sää. Täydellinen päivä Aurinkopurjeet-projektille.” Äiti katsahtaa ranteeseensa ja työntehokkuusindikaattori ilmoittaa vireystilan olevan huipussa. Hän asettuu ergonomiseen riippumattoon ja laittaa työlasit päähän ja siirtyy Pilveen.

Työskentely tapahtuu Pilvessä, joka on virtuaalinen moniaistillinen työpaikkaympäristö ja toiminnassa 24/7. Pilvessä äänet, grafiikka ja muut aisteja täydentävät lisäulottuvuudet tekevät työympäristön etänäkin käsin kosketeltavaksi.

Äiti osallistuu tänään Pilvessä kokoukseen yhdessä Etelämantereen, Shanghain ja Kampalan toimistojen edustajien kanssa.

 

Etätyö: asiantuntijan kommentti

Lue lisää

Etätyö

Palaverin jälkeen äiti päivittää statuksensa Workbookiin: ”Käytiin merillä. Aurinkopurjeet testattu. Nyt sekä miehistön että veneen akut ladattu. Seuraavaksi satamaan syöttämään sähköä verkkoon. This is awesome!”

Äiti selaa Workbook-profiilissaan projektien statuksia, kunnes kollega kommentoi: ”Merillä aurinkobonuksia ropisee. Täytyy lähteä tänään testaamaan itsekin omat aurinkopurjeet. Tässähän tulee paine pistää paremmaksi…”

Äiti siirtyy Workipediaan, johon hän kirjaa Aurinkobonusuutiset suoraan kentältä kaikkien nähtäville. Workipedia ilmoittaa projektien tiimoilta tehdyt muokkaukset. Aurinkopurje- projektin kohdalla näyttää käyvän kova säpinä.

”Onhan tämä Workbookin selailu vähän koukuttavaa, mutta onneksi ei enää tarvitse päivittäin lukea satoja sähköposteja!”

 

Työelämä: asiantuntijan kommentti

Lue lisää

työelämä

Äiti on rannassa syöttämässä sähköä veneestä verkon kautta energiapankkiin. Suomisen perhe saa jokaisesta myymästään uusiutuvan energian kilowattitunnista Aurinkobonuksia eli rahaa suoraan tilille. ”Meidän akut on jo niin täynnä, että myyn loput pankkiin. Bonuksilla voi lyödä rahoiksi!”

Äiti on oikea ekohifistelijä. Kodissa täytyy olla viimeisimmät uusiutuvien energioiden laitteet käytössä, jotka vaari on nikkaroinut toimimaan huipputehokkaasti. Äiti on juuri päällystämässä pihavarjoa paperirullallisella aurinkokennolla.

”Kyllä nämä energiaylivaraisuuden päivät ovat mahtavia”, toteaa äiti. Naapurin energiasyöpöt ovatkin viimeaikoina ostaneet Suomisen perheen ylijäämäenergiaa.

”Meidän äiti on naapuruston energiakingi”, poika toteaa ylpeänä.

 

Oma energiatuotanto: asiantuntijan kommentti

Lue lisää

Oma energiatuotanto

”Mummin varastoista löytyy paljon hyvää materiaalia rakennusaineeksi 3D-tulostimeeni.”

”Sinä olet kuin yhden miehen suunnittelutoimisto ja tuotantolaitos”, vaari toteaa ylpeänä ja ajattelee, että näinhän saadaan mummin roinat hyvin uusiokäyttöön.

”Ehdin vielä printata uuden virvelin ennen kuin kaverit tulee leikkimään. Edellisen myin jo eteenpäin.”

Kaverukset suuntaavat suoraan läheiseen metsään etsimään harvinaisia materiaaleja. ”Jes, ongin juuri saappaan! Paljonkohan tästä saa panttia? Vaari kertoi, että hänen nuoruudessaan palautettiin vaan pulloja.”

 

Kierrätys: asiantuntijan kommentti

Lue lisää

Kierrätys