Suomisen perhe 2040

”Jaahas, sitä on taas saatu täydellinen määrä unta”, mummi toteaa makuuhuoneen verhojen avautuessa. Vaari jatkaa unia, joten verhot sulkeutuvat ja seinät säätävät sisäilmaa unenlaatua parantavaksi. ”Kunpa minun ja vaarin kommunikointi olisi yhtä sujuvaa kuin kodin järjestelmien”, mummi ajattelee.

Hammasharja mittaa mummilta verenpaineen ja arvioi suun kunnon. Mummi huolestuu, kun verenpaine näyttää olevan hieman koholla ja päättää myöhemmin ottaa yhteyden omalääkäriinsä. Mummi on ollut mielissään, kun kodin arkiset välineet tekevät terveydentilan arvioinnin hänen puolestaan eikä hänen tarvitse käydä turhilla terveyskeskuskäynneillä.

Vessassa käynnin jälkeen ovat tiedossa myös mummin päivittäiset ravitsemus- ja vitamiinitasot, joiden mukaan ruokavalioon lisätään vitamiineja ja hivenaineita. Merkittävä osa kansanterveyden edistämisessä on ollut myös älykkäällä vedenkierrätysjärjestelmällä, joka säätelee juomaveden vitamiinitasoja perheenjäsenten tarpeen mukaan. Tämän ansiosta mummin luusto on pysynyt hyvässä kunnossa.

 

Terveystarkastus: asiantuntijan kommentti

terveystarkastus aamutoimien yhteydessä

Lue lisää

Suomisen mummi on lähdössä reppureissaamaan pohjoiseen terveyslomalle. Mummi valitsee Reittiopas 2.0:sta omiin mieltymyksiin ja toivomuksiin perustuen sopivan reitin. Reittiopas 2.0:ssa yhdistyvät yksityiset ja julkiset liikennevälineet.

Ensimmäinen etappi taittuu samaan autopiiriin kuuluvan naapurin tytön kyydissä, joka oli merkannut reitikseen mummin kotikadun. Samassa kyydissä mummi tutustuu myös Nepalin tunnetuimpaan bloggaajaan ja he vaihtavat virtuaaliprofiilitietojaan.

Mummi jää pois juna-asemalla ja hyppää suoraan pikajunaan, joka on kuin tilauksesta paikalla. Junassa hän osallistuu Suolistobakteerit ja työhyvinvointi -oppimistilaisuuteen, ja ihmettelee mihin tämä maailma on menossa. Mummi onkin erittäin tyytyväinen, että maksoi hieman ylimääräistä junamatkan sosiaalista palveluista.

Mummi jatkaa matkaansa seuraavaan vaunuun. Ihmetyksekseen hän huomaa joukon kuntopyöräileviä matkustajia. ”Saatiin halvempi matkalippu polkemalla lisäsähköä junan liikkumiseen. Samalla kapenee vyötärö sekä hiilijalanjälki”, eräs matkustajista selittää. Mummi oli päättänyt ottaa Reittiopas 2.0:n elämyksellisen vaihtoehdon, ja määränpään lähestyessä mummi miettii mitäköhän tällä kertaa tuleman pitää. ”En olekaan ollut porovaljakossa  koskaan!”

 

Julkinen liikenne: asiantuntijan kommentti

Lue lisää

Julkinen liikenne

Mummi pukee aamupalan jälkeen päälleen tyttärentyttäreltään saamansa Mariraidan älypaidan. ”Onpas mukavaa, että lonkan kuntoutus edistyy, lihasvoimaakin näyttää tulleen tällä viikolla 2 % lisää”, mummi toteaa katsellessaan älypaidan näyttämiä arvoja.

Myös arjen turvallisuus on kasvanut älyvaatteiden yleistymisen johdosta. Mummi selailee uutisia: ”Hätäkeskus sai ilmoituksen uhkaavasta vaaratilanteesta. Ambulanssi oli paikalla ennen kuin sydänkohtaus oli edes sattunut.”

”Kyllä sitä nyt uskaltaa reissata, koska apu on paikalla tarvittaessa”, mummi toteaa ja heittää repun selkäänsä.

 

Turvallisuus: asiantuntijan kommentti

Lue lisää

turvallisuus