Suomisen perhe 2040

”Veneen aurinkopurjeilla saamme ladattua auton akut kotimatkaa varten.” Suomisen perhe on palaamassa veneretkeltä takaisin kaupunkiin ja lataa vielä rannassa johdottomasti älyautonsa akut.

Perhe hyppää kyytiin ja auto lähtee ohjautumaan kohti kotiosoitetta. ”Perhetuttunne Niemiset ovat suunnittelemassa pysähdystä aamiaiselle idylliseen maatilakartanoon. Siellä on tänään jazz-brunssi. Haluatteko liittyä seuraan?”, auto ehdottaa.

Aamiaishetken jälkeen isä hyödyntää loppumatkan kokoustamalla auton hiljaisessa moduulissa. Muu perhe katsoo samanaikaisesti tuulilasilta elokuvaa. ”Stressitasosi vaikuttaa olevan hieman koholla. Asetanko rentoutumisasetukset päälle?”

”200 metrin jälkeen tien yli juoksee hirvi, joten hidastan vauhtia. Olen jo ilmoittanut takana tulevalle liikenteelle.” Liikenteen sujuvuus nousee huomattavasti, kun ruuhkatilanteet vältetään. Tehokkailla ajoreittivalinnoilla matkalaiset säästävät ajan lisäksi myös energiaa!

Perheen päästyä kotipihaan auto ohjautuu jaettuun talliin, sillä naapuruston nuoret olivat ilmoittaneet tarvitsevansa tämän isomman auton. He haluavat tuntea ajon huuman, katto auki ja musiikit kovalla.

 

Lue lisää

Älyauto 

Työntuottavuusindikaattorin mukaan isän vireystila alkaa laskea. Nyt olisi sopiva hetki ottaa pieni hiki päälle työtehon parantamiseksi, isä tuumaa. Hän lähteekin Lisättyyn Terveys-Keskukseen, jossa sairauksien sijaan hoidetaan kehon ja mielen hyvinvointia.

”Lisää terveyttä, lisää pääomaa”, isä ajattelee astellessaan Terveys-Keskukseen. Ammattilaisten ja omien harrasteyhteisöjen tuella tapahtuva liikkuminen on motivoinut isää pitämään huolta terveydestään. Paremman olon lisäksi, isä ei ole pistänyt pahaksi, että sairasvakuuden korvannut terveysvakuutus tarjoaa rahallisia palautuksia, kun terveydentilassa tapahtuu myönteistä kehitystä.

Terveys-Keskuksessa isä tunnistetaan hänen kehonkielestään. Terveysnäyttö tervehtii isää. Näyttö suosittelee isälle eri liikuntavaihtoehtoja sekä mielen hyvinvointia edistäviä harrastemuotoja. Ehdotukset perustuvat isän mieltymyksiin, perimään sekä kotidiagnostiikan ja älyvaatteiden välittämiin tietoihin. ”Olet vähän väsynyt, tänään olisi hyvä päivä aivokuntosali-treenille”, näyttö ehdottaa.

Isän personal trainer kertoo henkilökohtaiset vinkit aivojen treenaamiseen. Näiden avulla isä harjoittaa aivojen eri osa-alueita, saaden treenistä parhaan mahdollisen laadun irti.

”Parikymppisenä harjoitettiin habaa, nyt treenataan aivoja.” Isän aivokuntosali-treeniä voidaan verrata 2010-luvun kuntosaleihin, joissa pääpaino oli kahvakuulan kaltaisilla lihaksia vahvistavilla lajeilla.

 

Lisätty terveyskeskus: asiantuntijan kommentti

Lisätty terveyskeskus -kuva

 

Lue lisää

Isä ja äiti ovat tavanneet lounasruokalassa. Lounaslinjasto tunnistaa isän ja äidin ja tarjoaa ateriaehdotuksia ravinnontarpeen ja makumieltymysten perusteella.

“En tiennytkään, että aivojen treenaaminen on näin tehokasta”, isä toteaa nähdessään energiantarpeensa ja lisää proteiinia ruokaansa. Isä ajattelee kuinka mukavaa on, että oma terveystieto välittyy treenipaikasta eteenpäin.

“Itse olisin voinut nähtävästi jättää viikonlopun herkuttelun vähemmälle. Oman terveystiedon ei tarvitsisi ihan aina kulkea mukana”, äiti mumisee. ”Tilaanpa kaupasta tarvikkeet kevyempään illalliseen. Täytyy vielä tarkistaa, mikä on lasten ravinnontarve.”

 

Ravitsemus: asiantuntijan kommentti

Lue lisää

lounaslinjasto ehdottaa sopivaa ateriaa

”Lapin revontulien alla tekin voitte nuorentua viisi vuotta. Tiedemiehemme toimivat teille henkilökohtaisena neuvojana, luoden optimaalisen ympäristön geenien huijaamiseen.”

”Marjatta nuortui loman aikana viisi vuotta ja sai paljon samanhenkisiä, hyvinvoinnistaan kiinnostuneita ystäviä eri maista”, mummi kertoo vaarille selaillessaan antiaging-lomaesitettä.

”Tunturit ovat nykyään täynnä kaikenmaailman terveysturisteja!” vaari tokaisee ja jatkaa: ”Tässäkin uutisessa kerrotaan kuinka 9 kuukauden odotuslomat Suomen Lapissa ovat nostaneet suosiotaan Kiinassa, Lapin puhtaan ilman ja ympäristön vuoksi.”

 

Matkailu: asiantuntijan kommentti