Suomisen perhe 2040

”Olen lähdössä ruokaostoksille elämysmyymälään, lähdetkö mukaan?” Tytär vilkaisee näyttöään ja huomaa ihastuksensa kirjautuneen sisään. ”Taidanpa tullakin”, tytär huudahtaa.

Myymälässä näyttö tunnistaa Suomiset, ja äiti valitsee tapaamisen ravintoneuvojansa kanssa. ”Sun energiankulutus näyttää olleen ihan huipussaan. Lähetään miettimään sulle sopivaa ruokakassia.”

Äiti tarkastelee tuotteiden elinkaaria ja koostumuksia digilasiensa lävitse, ravintoneuvojan kertoessa hänelle henkilökohtaisia suosituksia. ”Tytär näyttää olevan vielä lounaallaan. Lähdetäänkö jatkamaan jutustelua. Voitaisiin kehittää näistä levistä yhdessä vaikka smoothiet?”

Tytär on tavannut ihastuksensa myymälän ravintolassa. “Ihanaa, että ensimmäisten treffien ruoka ei voi epäonnistua, kun sen valmistaa yhdessä huippukokin kanssa”, tytär iloitsee.

 

Arjen rutiinit: asiantuntijan kommentti

Lue lisää

Arjen rutiinit

”Tarvitsisin kuuteen mennessä kolme tavallista ja yhden läpinäkyvän seinän meidän pihamaalle”, Suomisen perheen tytär kuiskaa puhelimeen vanhempien lähtiessä mökille.

Mökki on tunnistanut vanhempien saapuvan ja asettanut olosuhteet sopiviksi. ”Onneksi seinät tunnistivat että olemme tulossa ja jäähdytys pelaa, oltaisiin läkähdytty muuten.”

Illemmalla työmiehet saapuvat Suomisten seinät rullalla kainalossa. Uusi pihahuone on juuri sitä, mitä tytär tarvitsee illan juhliin. Asentaminen tapahtuu yksinkertaisesti avaamalla rullat maton kaltaisesti.

Kehittyneet materiaalivalinnat mahdollistavat ohuet ja kevyet rakenteet, jotka ovat myös äänieristäviä ja turvallisia. Juhlia varten tytär asettaa lämpötilan tarpeeksi matalaksi, sillä tanssiessa tulee hikiset oltavat. Lyhdyt vielä paikoilleen ja kaikki on valmista illan bileitä varten!

 

Älykkäät seinät: asiantuntijan kommentti

Älykkäät seinät

Lue lisää

Mökille saavuttuaan äiti ja isä lähtevät illallistamaan hääpäivänsä kunniaksi. “Olipa nostalgista tulla tämän saman ravintolan terassille kuin kymmenen vuotta sitten. Silloin täällä ei kyllä näin kauaa joutunut odottamaan palvelua. Maa kuitenkin näyttää tänäänkin erityisen kauniilta”, äiti sanoo.

Avaruusmatkailu on yleistynyt. Avaruudessa asuukin jo yhteisöjä, jotka ovat halunneet minimoida maallisen hiilijalanjälkensä.

Julkisuudessa on käyty viimeaikoina myös kiivasta keskustelua siitä, onko Marsissa tuotettu ruoka todella luomutuotantoa.

Lue lisää

Matkailua Marsissa