Skaalautuvat machine-to-machine (M2Mverkot ja –palvelut)

Projektissa kehitettiin ratkaisuja, jotka tukevat laajoja, jopa miljardeihin laitteisiin skaalautuvia M2M-verkkoja. Tutkimusta tehtiin sekä protokolla- että sovellustasolla.

Hankkeesssa kehitettiin muun muassa emulointiympäristö, jossa voidaan evaluoida laajasti skaalautuvia M2M-verkkototeutuksia. Lisäksi kehitettiin täysin hajautettu ja skaalautuva M2M-sovellusarkkitehtuuri, jonka pohjalle kehitetyt sovellukset eivät vaadi keskitettyjä palvelimia, vaan mukanaolevat laitteet tarjoavat järjestelmän ylläpitoon tarvittavat resurssit. Prototypoinnin ohella, tutkimuksen keskiössä ovat uudet tietoturva- ja ruuhkanhallintaratkaisut, jotka soveltuvat käytettäväksi sekä laajoissa että kapasiteetiltaan rajoitetuissa laitteissa.

Tuloksia voi hyödyntää sekä olemassa olevien että aloittelevien yritysten tuotekehitystoiminnassa, M2M-teknologian kehityskaari on uuden liiketoiminnan aloittamiselle juuri nyt otollisessa vaiheessa. Projekti jatkuu vuoden 2013 loppuun. Osapuolet valmistelevat myös uusia hankkeita M2M-tutkimusalueella.

Yhteistyössä mukana:

Oulun yliopisto (MediaTeam, CWC), Aalto yliopisto (CSE) sekä Ericsson, Renesas, Sensinode, There Corporation ja Kainuun Etu. Yritysten edustajat kommentoivat: “High impact on IETF standardization which caters for good deployment opportunities.” sekä “Valuable input to company´s product requirements and features.”

Lisätietoja:

Projektin johtaja: Mika Ylianttila, +358 40 535 0505, mika.ylianttila(at)oulu.fi

Projektipäällikkö: Erkki Harjula, +358 50 303 0478, erkki.harjula(at)ee.oulu.fi

Tuloksia ja julkaisuja: http://www.cwc.oulu.fi/mammoth