Fiksu kaupunki

Fiksu kaupunki - älykäs elinympäristö

Ohjelma tarjoaa:

  • Rahoitusta ohjelman aihepiiriin liittyville projekteille, katso lisää
  • Tapahtumia ja tilaisuuksia: seminaareja, työpajoja, sessioita. Tutustumis- ja verkostoitumismatkoja. Seuraa uutiskirjeitä ja ohjelman tapahtumakalenteria!
  • Sparrauspalveluita kasvuhakuisten pk-yritysten liiketoimintamallin kehittämisen ja kansainvälisen kasvun suunnittelun tueksi, katso tiimiläisten yhteystiedot

Fiksu kaupunki -ohjelma toteutetaan vuosina 2013-2017.

Ohjelman pääteemat ovat

  • Älykäs liikkuminen
  • Älykäs rakennus ja energia
    sekä digitaalisuus edellä mainittujen teemojen mahdollistajana

Rakennettuun ympäristöön, energiajärjestelmiin, liikenteeseen ja palveluihin investoidaan satoja miljardeja euroja vuosittain. Suomessa on näillä alueilla huipputason osaamista, minkä pohjalta on hyvä rakentaa maailmanluokan tuotteita ja palveluita.

Uusien ratkaisujen markkinoillepääsyssä on haasteita. Kaupungit eivät välttämättä tunne viimeisintä teknologiaa ja sen mahdollisuuksia. Investoinneissa ei haluta ottaa riskejä, jos ratkaisuja ei ole testattu käytännössä.

Toisaalta yritykset eivät tunne kaupunkien toimintatapoja eivätkä ymmärrä kaupunkien tarpeita. Yritykset voivat olla myös liian pieniä, jotta ne pääsisivät mukaan isoihin tarjouskilpailuihin. Tarjotut ratkaisut ovat usein osaratkaisuja, eivät toiminnallisia kokonaisuuksia, jotka palvelisivat parhaiten asukkaita ja käyttäjiä.

Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelma tarttuu näihin haasteisiin. Ohjelmassa haetaan ideoita, jotka tuovat ratkaisuja kaupunkien tarpeisiin, ja joilla on kansainvälistä markkinapotentiaalia.

Fiksu kaupunki -ohjelma sparraa parhaita ideoita esittäneitä yrityksiä verkoston luomisessa, idean jalostamisessa ja kansainvälistymisessä. Tavoitteena on, että yritykset pääsevät kehittämään ja testaamaan tuotteitaan ja palveluitaan aidoissa ympäristöissä, käyttäjien kanssa. Tämä nopeuttaa ratkaisujen pääsyä markkinoille, pienentää investoijien riskiä ja tuottaa yrityksille referenssejä.

Twitter: #fiksukaupunki

Juuri nyt

Uutiset

Error in Article feed: {{error}}

Ei hakutuloksia

{{article.PageName}}
{{article.Ingress}}
Paikka: {{article.Place}}
{{article.TimeFrameTitleByArticleType}} {{article.TimeFrame}}
{{article.ContactPerson}}

Tapahtumat

Error in Article feed: {{error}}

Ei hakutuloksia

{{article.PageName}}
{{article.Ingress}}
Paikka: {{article.Place}}
{{article.TimeFrameTitleByArticleType}} {{article.TimeFrame}}
{{article.ContactPerson}}