Maailmanvalloittajien polulla

Menestystarina Kiinasta: lasten innoittama opetuksellinen pelisovellus

Tuntuuko Kiinan muuri ylittämättömältä? Kun Kiinan markkinat kiinnostavat tai yrityksesi on laajentumassa sinne, meiltä voit saada rahoitusta ja käytännön apua. Lue miten Kiinasta ponnistanut suomalaisyritys BeiZ sai aikaan luovan oppimissovelluksen, jonka idea lähti arjessa kohdatusta haasteesta – järkevästä ajankäytöstä.

BeiZin päätuotteet ovat lapsille suunnatut oppimispelisovellukset. Sovellukset ovat valloittaneet maailmaa kuluttajapuolella ja seuraavaksi yritysmarkkinoilla.

"Kun asuimme Pekingissä, emme löytäneet lapsille mitään järkevää digitaalista ajanvietettä. Kaikki sovellukset olivat raskaita pelejä tai karaoke- ja tanssisovelluksia. Halusimme luoda näiden rinnalle opetuksellisia pelisovelluksia, jotka ovat myös hauskaa viihdettä", toimitusjohtaja Mika Heikinheimo muistelee.

Näin syntyi sarja Lola Panda -pelejä. Heikinheimo kertoo BeiZin olevan ainoa yritys, jolla on 3–8-vuotiaille suunnattuja kieli- ja matematiikkasovelluksia puhutuimpien kielten lisäksi myös pienille kielille, kuten suomi, ruotsi ja norja.

Vaikeuksien kautta voittoon

Toimittuaan hetken Kiinassa BeiZ laajensi toimintaansa Suomeen. Yritys haki rahoitusta Tekesistä tähtäimenään luoda entistä kehittyneempiä pelisovelluksia.

"Tuotekehityksessä on normaalisti miljoona muuttujaa. Meidän tapauksessa mukana oli myös valtava määrä uutta opittavaa ja toisaalta epäonnea", kertoo Heikinheimo.

Vaikeuksista huolimatta hän sanoo juuri Tekesin rahoituksen turvanneen yritystoiminnan alun. Myös Oppimisratkaisut-ohjelman tapahtumissa tutustui muiden opetusteknologiayritysten hankkeisiin ja trendeihin.

"Vaikka tuotelanseeraus venyi, hankkeemme poiki ainutlaatuisen opetuksellisen ympäristön. Veimme sovelluksen neljälle suurimmalle markkina-alueellemme keväällä 2015", Heikinheimo toteaa.

Yritys menestyy Yhdysvalloissa jo kohtalaisen hyvin ja Kiinassa se on yksi suurimmista länsimaalaisista opetusalan yrityksistä.

"Olemme jo pilotoineet pelimme uudelle kentälle ja nyt näyttäisi siltä, että Lola Panda voisi hyvin sopia esimerkiksi päiväkotien esiopetukseen", Heikinheimo kertoo.

Tarvitseeko yrityksesi kattavaa liiketoimintasuunnitelmaa Kiinan markkinat tuntevilta ammattilaisilta?

Tutustu Fudan iLab- ja Tsinghua SEM -ohjelmiin!

Voit jatkaa peliä vasta kun olet lukenut tämän

Osallistu keskusteluun ja seuraa meitä  

Keskustele ja vinkkaa aiheesta Twitterissä kesän aikana tunnuksella #maailmanvalloittajat2015

Juttu on osa kesäistä Maailmanvalloittajakampanjaamme, joka penkoo Tekesin parhaat rahoituspalvelut ja yritysten erilaiset polut kohti kansainvälistä menestystä.

Me rahoitamme rohkeita

Ota meihin yhteyttä!