Mahdollisuuksia Yhdysvalloissa

Tekesin tarjoamia mahdollisuuksia yrityksille USA:ssa

Global Access Program GAP

Suomalaiset pk-yritykset voivat saada kattavan liiketoimintasuunnitelman Yhdysvaltojen markkinoille kokeneilta ammattilaisilta. He suorittavat MBA-tutkintoa maineikkaassa UCLA-yliopistossa ja liiketoimintasuunnitelma on samalla heidän lopputyönsä.

Ohjelmaan osallistuneiden yritysten kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Katso videot.

Liiketoimintasuunnitelma kansainvälisille markkinoille ammattilaisilta

Global Access Program -ohjelman tavoitteena on taata jo globaalisti toimiville tai sitä tavoitteleville kasvuyrityksille parhaat edellytykset kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen. Kehittämisen kohteena ovat yrityksen strategiat, markkinointi, management ja rahoitus.

Ohjelman puolen vuoden tiiviin työskentelyjakson aikana yritykselle laaditaan kansainvälinen liiketoimintasuunnitelma, jonka rakentamista konsultoi jokaiselle yritykselle räätälöity MBA-tiimi.

Ohjelman aikana (heinä-joulukuu) yritys työstää yhdessä tiimin kanssa:

  • liiketoiminnan toteutettavuusanalyysin
  • markkinatutkimuksen ja markkinointistrategian
  • liiketoimintasuunnitelman (mm. fokusointi, verkottuminen)
  • menetelmän em. tekijöiden seurantaan ja jälkihoitoon

Ohjelman onnistumiseksi vaaditaan tiivistä ja avointa kommunikaatiota MBA-tiimin kanssa. Prosessia ohjaa ja koordinoi Anderson School of Managementin henkilöstö.

Yrityshautomot ovat hyvä tapa saada käytännön kokemusta USA:n markkinoista

Tekes on koonnut sivuilleen tietopaketin yrityskiihdyttämöistä ja -hautomoista suomalaisille yrityksille ensiaskeleeksi Yhdysvaltojen markkinoille.