FiDiPro

FiDiPro-ohjelman hakuohjeet

FiDiPro-rahoituksen avulla suomalaiset tutkimusryhmät voivat kutsua kansainvälisiä huippututkijoita työskentelemään Suomeen 2–5 vuodeksi.

Tekesin FiDiPro-hakuprosessi on kaksivaiheinen. Aiehaun perusteella valitaan varsinaiseen hakuun kutsuttavat hankkeet. Fidipro-hankkeille on oma hakuaikansa, josta ilmoitetaan Tekesin verkkosivuilla.

Aiehakemus jätetään käyttämällä FiDiPro-aiehakemuslomaketta. Varsinainen FiDiPro-hakemus toimitetaan Tekesiin sähköisesti asiointipalvelun kautta.

  • FiDiPro Professor -rahoitus on tarkoitettu tutkimusprojekteille, joihin rekrytoidaan kansainvälinen professoritasoinen huippututkija.

  • FiDiPro Fellow -rahoitusta haetaan kokeneen ns. post doc-vaiheen ylittäneen (esim. accociate/assistant professor, junior professor, researcher) huippuosaajan kutsumiseksi Suomeen.

Rahoitusta haetaan tutkimusprojektille, johon sisältyy vierailevan huippututkijan palkka- ja matkakuluja ja esitetyn tutkimusprojektin kustannukset. Nimitettävä huippututkija osallistuu aktiivisesti hakemuksessa esitetyn tutkimusprojektin toteuttamiseen ja tutkimusryhmän/ryhmien toimintaan.  

Projektien rahoituskausi on 2–5 vuotta. Kansainvälisen huippututkijan on työskenneltävä Suomessa vähintään 4 kuukautta vuodessa työsuhteessa hakijaorganisaatioon. Koko projektin aikana huippututkijan Suomessa tehtävän työpanoksen on oltava yhteensä vähintään 12 kuukautta.

Tekesin rahoittamien FiDipro-projektien tavoitteena on projektin tulosten sekä uuden osaamisen laaja hyödyntäminen. Yliopistoja ja tutkimuslaitoksia kannustetaan yhteistyöhön keskenään ja yritysten kanssa.