Hackathon parempien verkostojen puolesta

Toimivien verkostojen avulla voidaan saavuttaa parempia tutkimustuloksia sekä kaupallistaa tuotteet ja palvelut nopeammin. Tekesin tavoitteena on auttaa entistä paremman suomalaisen innovaatioympäristön kehittämistä. Sen vuoksi järjestämme suunnittelukilpailun, jossa kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella toimivia digitaalisia ratkaisuja siihen miten osaajat löytäisivät paremmin yhteistyökumppanit. 

Suunnittelukilpailun voittaja tai voittajat saavat sopimuksen Tekesin kanssa ja pääsevät toteuttamaan lopullisen palvelun. Suunnittelukilpailun voittajan/voittajien kanssa Tekes jatkaa neuvotteluja ja tavoitteena on tehdä monivuotinen, arvoltaan 100 000 – 200 000 euroa, sopimus valitun toimittajan kanssa.

Toiveemme on hyödyntää avoimiin tietoaineistoihin perustuvia älykkäitä ratkaisuja, joilla autamme yrityksiä ja tutkimusyhteisöä löytämään toisensa. Tavoitteenamme on myös digitalisoida verkottamispalvelumme ja tehostaa siten asiantuntijatyötämme. Haluamme tarjota tätä varten asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme työkalun, joka

Suunnittelukilpailussa ja sen osana toteutettavassa hackathonissa ideoitavien ratkaisujen on hyödynnettävä avointa ja julkisesti saatavilla olevaa tietoa organisaatioista ja projekteista. Tekesin avoimen tietoaineiston lisäksi hackathonissa voi käyttää mitä tahansa julkista tietoa. Yhteistyökumppanimme Vainun, Quidin ja IBM Watsonin palvelut ovat myös käytössä hackathonissa.

TekesHack on osa kilpailutyötä

  1. Pyydämme osaavia tiimejä ilmoittautumaan suunnittelukilpailuun. Toivomme sellaisten tiimien osallistuvan, joilla on innovatiivinen idea, osoitettavissa oleva asiakashyöty ja kyky toteuttaa palvelu. 
  2. Tarjoamme tiimeille Tekesin käytössä olevan avoimen hankedatan eli Tekesin rahoittamat tutkimushankkeet ja ohjelmien julkiset yrityshankkeet yhdistettynä asiakkaiden muuhun avoimeen tietoon (ks. yllä olevat linkit).
  3. Hakemusten perusteella suunnittelukilpailuun valitaan korkeintaan 12 tiimiä, jotka osallistuvat hackathoniin Tekesin tiloissa syyskuussa.
  4. Osallistujat jättävät hackathonin päätteeksi kilpailutyön, jossa kuvataan toteutettava idea ja esitetään lyhyt video prototyypistä. Tuomaristo arvioi lopputyöt ja valitsee voittajat jatkokeskusteluihin Tekesin kanssa.

Tekes voi ostaa toteutuksen yhdeltä tai useammalta tarjoajalta.

Tekes palkitsee erikseen hackathonin parhaat työt rahapalkinnoilla. 

Voittajatiimien valinnassa arvioidaan esitetyn ratkaisun toimivuutta, ratkaisun arvoa sen käyttäjille sekä tiimin kyvykkyyttä toteuttaa idea. 

Aikataulu

Seuraa aiheesta käytävää keskustelua ja uutisointia sosiaalisessa mediassa tunnisteella #TekesHack.

Osallistuminen

TekesHackiin voit osallistua lähettämällä hakemuksen osoitteeseen kirjaamo (at) tekes.fi

Hakemuksen tulee sisältää tiimin jäsenten nimet, mahdollinen y-tunnus, postiosoite sekä yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Hakemukseen tulee liittää seuraavat dokumentit:

 

 

 

Tekes toteuttaa hackathonin yhdessä Industryhackin kanssa.