Team Finland Augmented Intelligence – Tekoäly

Team Finland Augmented Intelligence – Tekoäly -kampanja tarjoaa rahoitusta, markkinatietoa ja verkostoja tekoälyn hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

Tutkimushaku avattu pk- ja Midcap-yrityksille 12.1.2018 saakka! Siirry tutkimushakuun tästä

Mitä? -Rahoitusta tekoälyn hyödyntämiseen liiketoiminnassa

Team Finland Augmented Intelligence – Tekoäly -kampanja innostaa yrityksiä hyödyntämään tekoälyn mahdollisuuksia ja lisäämään alan osaamista Suomessa. Kampanja tarjoaa rahoituksen lisäksi ajankohtaista tietoa muun muassa tekoälyteknologioiden hyödyntämismahdollisuuksista ja tekoälyä soveltavista innovaatioista eri puolilla maailmaa sekä verkottaa alan yrityksiä, tutkimusorganisaatioita ja muita julkisia toimijoita.

Team Finland Augmented Intelligence -kampanjan tavoitteena on:

  • lisätä suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja tuottavuutta luomalla uusia tekoälyteknologioihin perustuvia innovaatioita
  • kasvattaa tekoälyteknologioiden osaamista yrityksissä, tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa
  • parantaa yritysten ja julkisen sektorin tuottavuutta sekä innovaatioiden kysyntää kannustamalla tekoälyyn perustuvien innovaatioiden käyttöönottoon

Miksi? -Tekoäly vahvistaa Suomen kilpailukykyä

Tekoälyteknologioihin investoidaan globaalisti miljardeja. Tekoälyteknologiat kehittyvät vauhdilla ja ne ovat jo kypsiä laajaan soveltamiseen. Suomen kansantalouden kannalta on kriittistä, että tänne saadaan tarvittavaa tekoälyteknologioiden osaamista ja uusia kilpailukykyisiä innovaatioita.

Accenture on tutkimuksessaan arvioinut, että tekoälyn soveltaminen voi kaksinkertaistaa Suomen bruttokansantuotteen kasvun. Suomessa on runsaasti hyvää dataa tekoälyn hyödyntämiseen, esimerkiksi arvokasta terveysdataa ja avointa viranomaisdataa. Tekoälyä voidaan lisäksi käyttää julkisten palvelujen tuottamisessa. Kaikki tämä luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Kiinnostuitko tekoälyn hyödyntämisestä liiketoiminnassa? Onko yrityksellänne tarjota asiantuntemusta tekoälyn hyödyntämiseen muille yrityksille?

Ota meihin yhteyttä!

Outi Keski-Äijö
Tekes
p. 029 50 55663
outi.keski-aijo (at) tekes.fi

Aki Ylönen
Tekes
p. 029 50 55287
aki.ylonen (at) tekes.fi

team finland digital logo

Kenelle?

Tekoälyn fiksu soveltaminen vaatii yritysten, yliopistojen, tutkimuslaitosten ja julkisten toimijoiden yhteistyötä

Team Finland Augmented Intelligence -kampanja kannustaa yrityksiä, yliopistoja, tutkimuslaitoksia ja julkisia toimijoita yhteistyöhön tekoälyn hyödyntämisessä. Esimerkkejä yhteistyöstä ovat Tekesin ja IBM:n yhteistyö terveydenhoidossa ja Reboot Finland D.Day -tapahtumasarja.

Kampanjan alussa painopiste on pk-yrityksissä ja tutkimuksessa tarvittavan osaamisen luomisessa. Augmented Intelligence -kampanja kohdistuu kaikille toimialoille, mutta ensimmäisen vuoden painopisteenä on terveys ja hyvinvointi sekä älykkäät koneet.

Mikä tekoäly on?

Tekoälyn avulla koneet pystyvät hyödyntämään dataa ja oppivat sen avulla itsenäisesti. Tekoälyä hyödynnetään jo esimerkiksi virtuaalisissa assistenteissa, autonomisissa kulkuneuvoissa, älykkäissä lääketieteellisissä kuvantamisjärjestelmissä ja vähittäiskaupan markkinointikampanjoissa.

Tekoäly Suomessa: uutiset, tapahtumat, hakuajat

Error in Article feed: {{error}}

Ei hakutuloksia

{{article.PageName}}
{{article.Ingress}}
Paikka: {{article.Place}}
{{article.TimeFrameTitleByArticleType}} {{article.TimeFrame}}
{{article.ContactPerson}}