Vuoden teknologiajohtajiksi valittiin M-Filesin Nivala ja Wärtsilän Kallio

Vuoden 2016 teknologiajohtajiksi on valittu Wärtsilän tutkimus- ja kehitysjohtaja Ilari Kallio ja M-Files Oy:n perustaja ja teknologiajohtaja Antti Nivala.

Vuoden teknologiajohtaja -tunnustuspalkinto jaetaan tunnustuksena teknologiajohtajalle, joka on työllään vaikuttanut yrityksensä teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toimii inspiroivana johtajana sekä vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnallisissa verkostoissa. Palkinnon jakavat yhteistyössä Tekes ja Spinverse.

Palkinnon saajan valitsee tuomaristo, joka koostuu teknologiateollisuuden ja elinkeinoelämän konkareista. Tuomaristo päätti valita kaksi tunnustuspalkinnon saajaa, toisen suuresta yrityksestä ja toisen pk-yrityksestä. Teknologiajohtajan tehtävät suurissa ja pk-yrityksissä ovat hyvin erilaisia, ja niiden keskinäinen vertailu on vaikeaa.

Vuoden teknologiajohtajan valinnassa painotettiin tänä vuonna erityisesti radikaaleja innovaatioita.

"Yritysten uudistuminen ja radikaalit innovaatiot ovat ratkaisevan tärkeitä yritysten kansainväliselle kilpailukyvylle ja kasvulle", Tekesin pääjohtaja Pekka Soini sanoo.

"Valitsimme voittajiksi henkilöt, joilla on ollut selkeä panos omia radikaaleja tuotteita tuottavassa kansainvälisesti kasvavassa yrityksessä", tuomariston puheenjohtaja professori Yrjö Neuvo kertoo.

M-Files on innovatiivinen ohjelmistoyritys, joka toimittaa dokumenttien- ja tiedonhallinnan ratkaisuja yrityksille. M-Filesin tuotteet perustuvat tehokkaaseen metatietojen käyttöön.

Wärtsilä on merenkulun ja energiamarkkinoiden voimaratkaisujen konserni. Wärtsilä on muun muassa kehittänyt maailman energiatehokkaimman moottorin, Wärtsilä 31 löytyy jopa Guinnessin ennätysten kirjasta.

Lisätietoja

Ilari Kallio
Wärtsilä Oy
ilari.kallio (at) wartsila.com
puh. 0400 705050

Antti Nivala
M-Files Oy
antti.nivala (at) m-files.com
puh. 040 556 0471

Reijo Kangas
Tekes
reijo.kangas (at) tekes.fi
puh. 050 5577 892

Pekka Koponen
Spinverse
pekka.koponen (at) spinverse.com
puh. 040 545 0008

Anne Palkamo