Vaikuttavaa myötäintoa johtamiseen!

Johtamisen käytännöt kiinnostavat. Jotakin voi päätellä siitä, että yli 500 ihmistä kokoontui teeman ääreen Finlandia-talolle perjantaina 9.9. ja ainakin saman verran seurasi webcastia. Puhe ei yksin muuta mitään, tarjolla olikin runsaasti käytännön esimerkkejä sekä työpaikoilta että tehdyistä tutkimuksista.

Aamupäiväseminaari järjestettiin osana tilaisuuksien sarjaa, jossa nostetaan yritysesimerkkien kautta esille Tekesin rahoittamien tutkimushankkeiden keskeisiä teemoja ja tuloksia. Tilaisuus oli rakennettu yhteistyössä CoPassion ja Leading Passion -tutkimushankkeiden sekä kahden Tekesin ohjelman, Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa sekä Fiiliksesta fyrkkaa, kanssa.

 Osallistujia kannustettiin tulemaan mukaan keskustelemaan siitä, miksi myötäinto ja innostuksen johtaminen ovat uuden työn kovinta ydintä. Kyse ei ole pehmoilusta ja hörhöilystä, vaan yritysten merkityksen ja tavoitteiden saavuttamisen kirkastamisesta. Ja puheiden muuttamisesta käytännön toiminnaksi.

Yritysten edustajat Mika Päivilä, Pipelife,Motivaation määrääminen ei toimi!”, Pirjo Kuusela, Nordea Suomi,"Ihmiset ei seuraa strategiaa. Ihmiset seuraa ihmisiä” ja Hanno Nevanlinna, Futurice, "Me palkataan ihmisiä jotka välittävät ja heille annetaan heti täysi luottamus" vakuuttivatotsikon Meillä toimii tämä! Onnistumiskokemuksia johtamisesta alla.

Myötätunnon ja innostuksen uusista tuulista kertoivat tutkijat Miia Paakkanen Helsingin yliopistolta ja Tapani Riekki Aalto-yliopistolta. Tilaisuus päättyi juontaja Tuukka Kostamon vetämään paneeliin, jossa mukana oli molempien hankkeiden tutkijoita. Niin myötäintoisesti ja intohimoisesti keskustelevaa paneelia harvoin näkee, aika tahtoi väkisin loppua kesken.

Nuppu Rouhiainen Tekesistä kiteytti loppupuheenvuorossaan: ”Tarvitaan lisää uuden työn kovan ytimen puheeksi ottamista. Kun jokainen nyt kuulolla ollut ”uskovainen tai herännyt” vie eteenpäin parille muulle ihmiselle myötäinnon ja innostuksen johtamisen esimerkkejä ja tuloksia niin alkaa tapahtua ihmeitä!

Julkaisuluvan saaneet esitysmateriaalit ja tilaisuuden webcast-tallenteen löydät tapahtumasivulta.

Tervetuloa mukaan CoPassion-hankkeen SUPERSYYSKUUHUN 2016! Katso lisätietoja tapahtumista nettisivuiltamme: www.copassion.fi

Tutustu myös Leading Passion -hankkeen uuteen animaatiovideoon merkityksellisestä työstä.

Teksti ja kuvat: Nuppu Rouhiainen

Eero Lukin