Team Finland -verkosto avasi ovia Saksan esineiden internet -markkinoille

Maailman suurimmat teollisuusmessut, Hannover Messe, olivat erinomainen paikka kertoa suomalaisesta IoT- ja Big Data -osaamisesta ja päästä aina neuvottelupöytään asti. 16 suomalaista yritystä muodosti yhteisen Suomi Finland -messuosaston, joka sai runsaasti kiitosta yritysten osaamisen ja visuaalisen suunnittelun ansiosta.

Finpron vetämistä Team Finland -kasvuohjelmista mukana olivat teollisen internetin ohjelma Capitalise Your Knowledge ja älyautoihin ja -liikenteeseen keskittyvä Intelligent Traffic and Vehicle, MaaS. Suomalaisista yrityksistä mukana olivat Bittium, Elisa, Hilla, LATO Tools, LinkDesing, Mevea, Oliotalo, Quva, RD Velho, ST-Koneistus, Symbio, Tieto, Tosibox, Visual Components, Wapice ja Wirepas.

"Suomalainen osaaminen kiinnostaa Saksassa ja muuallakin Euroopassa. Messuständillämme vieraili useita suurten saksalaisten yritysten delegaatioita johtoryhmätasolta asti, ja yritykset pääsivät esittelemään ratkaisujaan sadoille potentiaalisille asiakkaille", ohjelmajohtaja Reijo Smolander sanoo.

"Useat yritykset saivat runsaasti lämpimiä liidejä. Lisäksi meillä oli mahdollisuus esitellä Suomea innovaatioiden investointikohteena niin pääomasijoittajille, julkisille toimijoille kuin suuryrityksille."

Team Finland -yhteistyö tuo tulosta

Mukana messuosastolla olivat myös Tekes, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea, BusinessOulu ja FIMECC.

"Alueellisten kehitysyhtiöiden rooli messujen onnistumisessa oli merkittävä. Saimme arvokasta tukea Tampereen ja Oulun alueen yritysten rajapintaan ja suomalaisen osaamisen markkinointiin", Smolander sanoo.

"Messujen aikana Finpron, Tredea ja BusinessOulu tapasivat johtavia kansainvälisiä automaatio- ja energiateknologian yrityksiä (esim. Siemens, Bosch ja CLAAS), joita kiinnosti erityisesti mobiilisovellusten ja innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen teollisuudessa. Isoimmille delegaatioille, kuten e-mobil BW ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat kerroimme laajasti liiketoimintamahdollisuuksista ja -ympäristöstä Suomessa."

Myös Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde vieraili messuosastolla tutustumassa suomalaisiin yrityksiin.

"On hienoa huomata, että Team Finlandin vienninedistämistyö muuttuu käytännön tuloksiksi. Saksassa on oltava pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti läsnä, jotta voimme vahvistaa jo ennestään hyviä kauppasuhteitamme", Koukku-Ronde sanoo.

Lisätietoja

Reijo Smolander
ohjelmajohtaja, Capitalise Your Knowledge
reijo.smolander (at) finpro.fi

Kuva: Finpro

Kaj Nordgren