Supercell hankki enemmistön suomalaisesta peliyhtiöstä

Historiansa ensimmäisen yritysoston tekevä Supercell luottaa pienten itsenäisten kehitystiimien filosofiaan myös Frogmindissa.

Supercell on ostanut 51 prosentin omistusosuuden helsinkiläisestä peliyrityksestä Frogmindista. Yrityskaupan arvo on seitsemän miljoonaa euroa. Vuonna 2012 perustettu Frogmind jatkaa itsenäisenä pelinkehittäjänä.

"Hyvä Suomi! Tällaisia positiivista kierrettä luovia yrityskauppoja, joissa suomalainen ostaa, tarvittaisiin paljon nykyistä enemmän. Yrityskaupoissa on monia hyviä puolia. Kasvavat markkinointi- ja myyntiresurssit, kanavat markkinoille sekä osaamistaso yhdistyvät innovatiivisiin intohimolla kehitettyihin tuotteisiin. Selvitimme tätä asiaa helmikuussa tarkemmin. Tämän kaltaisille yhdistelmille on hyvä rakentaa yritysten tulevaisuutta ja Tekes tukee parhaansa mukaan tällaista kehitystä", sanoo startupien rahoituksesta Tekesissä vastaava johtaja Jukka Häyrynen.

Tekesiltä saatu tuotekehityslaina oli Supercellille tärkeä yrityksen ottaessa ensiaskelia vuonna 2010. Tekesin rahoitus on auttanut muun muassa vuoden 2013 parhaan iPad-pelin palkinnon Badlands-pelillään voittanutta Frogmindia tuotekehityksessä ja brändinrakennuksessa.

Tekes rahoittaa peliliiketoiminnan kehittämistä. Lisätietoa siitä ja muuta ajankohtaista löydät pelirahoituksen sivustoltamme www.tekes.fi/skene.

Kaj Nordgren