Suomi ja Vietnam vahvistavat yhteistyötään

Tekes ja Vietnamin tiede- ja teknologiaministeriö MOST solmivat yhteistyösopimuksen 8.3.2016.

Sopimuksen allekirjoittivat Tekesin pääjohtaja Pekka Soini ja Vietnamin tiede- ja teknologiaministeriön apulaisministeri Tran Quoc Khanh.

Sopimuksella edistetään Suomen ja Vietnamin välistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyötä muun muassa ict-, cleantech, terveys-, rakennus- ja kyberturvallisuusaloilla.

Tavoitteena on tukea teknologian siirtoa ja kaupallistamista Suomen ja Vietnamin välillä ja edistää yritysten ja tutkimuslaitosten välistä yhteistyötä. Tekes ja MOST vaihtavat tietoa ja parhaita käytäntöjä molempien osapuolten hyödyksi ja järjestävät yhteisiä rahoitushakuja suomalaisille ja vietnamilaisille yrityksille ja tutkimusorganisaatioille.

Yhteistyösopimus tukee Tekesin ja ulkoministeriön yhteistä BEAM-ohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa ja luoda uusia kestävää liiketoimintamahdollisuuksia kehittyvillä markkinoilla. BEAM tukee innovaatioiden kehittämisessä sekä vahvistaa yksityisen sektorin toimintaa, josta hyötyvät sekä kehittyvät maat että suomalaiset itse.

Rahoitushaun on määrä käynnistyä vielä tulevan kesän aikana.

"Vietnamin integroituessa vahvasti kansainväliseen kauppajärjestelmään ja vapaakauppaan Suomelle avautuu tulevaisuudessa huomattavia liiketoiminta- ja yhteistyömahdollisuuksia Vietnamissa", arvioi Tekesin ja ulkoministeriön  BEAM-ohjelman päällikkö Minh Lam.

Lisätietoja

Minh Lam
minh.lam(at)tekes.fi

Vietnamin tiede- ja teknologiaministeriön apulaisministeri Tran Quoc Khanh
ja Tekesin pääjohtaja Pekka Soini iloitsevat yhteistyön tiivistymisestä.

Kuvat: Kirsi Kokkonen, UM

Sanna Nuutila