Suomen startup-yrityksistä ajantasainen tieto nyt verkossa

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) julkisti tänään Suomen startup-kenttää laajasti luotaavan sovelluksen, Startup Dashboardin. Sen on tehnyt ohjelmistoalan yritys Vainu.io Software Oy.

Internetin avointa dataa sekä julkisia tietokantoja hyödyntävässä sovelluksessa Suomessa syntyviä ja toimivia startup-yrityksiä analysoidaan koneoppimisen avulla. Startup Dashboard -sovellus ja karttaominaisuus antavat reaaliaikaisen kuvan suomalaiseen startup-kenttään. Dashboardista on mahdollista tarkastella, millä alueilla sekä toimialoilla startupit toimivat ja mille toimialoille startup-yrityksiä syntyy. Lisäksi sovellus tarjoaa analyysiä muun muassa yritysten taloudesta, henkilöstöstä ja niiden hyödyntämästä teknologiasta.

– Startup-yritysten laskeminen on haastavaa, kertoo neuvotteleva virkamies Tuija Ypyä TEM:stä. – Päätöksentekoa varten tarvitsemme tietoa startup-yritysten määrästä,  kehittymisestä ja kasvusta, jotta politiikka voidaan kohdistaa oikealla tavalla ja nähdä,miten nämä yritykset menestyvät, hän jatkaa.

Vain pieni osa Suomessa perustetuista yrityksistä on start upeja. Startup-yritysten merkitys Suomen taloudelle on kuitenkin kasvanut. Niillä on keskeinen merkitys uusien ideoiden, liiketoiminta-alojen ja työpaikkojen syntymiselle. Ne uudistavat toimialarakenteita, haastavat suuria yrityksiä uudistumaan sekä luovat malliesimerkkejä joustavasta, riskiä ottavasta ja kasvavasta yritystoiminnasta.

Tervetuloa testaamaan TEMin teltalle Porissa

Startup Dashboardia voi tulla julkistuksen jälkeen kokeilemaan myös TEMin teltalle Porin torille keskiviikkona 13.7.2016 klo 12.30 alkaen. Alla linkki myös dashboardiin, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Lisätiedot

Neuvotteleva virkamies Tuija Ypyä
TEM
puh. 029 50 62115

Eero Lukin